De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 27 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Racing for Holland mikt
op podium in Le Mans

Van onze autosportmedewerker

   
 

NOORDWIJK - Terwijl één etage lager de spelers van het Nederlands Elftal wachtten op hun persconferentie, stelde Racing for Holland gisteren in Grand Hotel Huis Ter Duin in Noordwijk aan Zee de plannen voor het komende raceseizoen voor. Voetbalsterren als de gebroeders De Boer en Jaap Stam moeten het WK dit jaar laten schieten, maar Racing for Holland gaat voor het podium tijdens de 24 Uur van Le Mans. Dat Racing for Holland aan het vierde seizoen kan beginnen, was enkele maanden geleden allerminst zeker. De financiële armslag bleek vorig seizoen ondanks het succes van de sponsorblokken op de auto slechts ternauwernood voldoende om het hoofd boven water te houden. "Maar nu zijn alle rekeningen betaald en gaan we met frisse moed verder", zei Jan Lammers, die samen met zijn zakelijk partner Mark Koense aan de wieg stond van het Racing for Holland-project. Ook dit jaar weer kunnen bedrijven en particulieren voor 2275 Euro een sponsorblokje op de auto kopen. Het team verschijnt opnieuw aan de start met de Japanse Dome-sportwagen, aangedreven door een vierliter V10-motor van het merk Judd. Op basis van de ervaringen van vorig jaar is de auto in een aantal opzichten verbeterd, vooral ten aanzien van de neerwaartse druk en de luchtweerstand.

De rijdersbezetting bleef tot gisteren een geheim. Routinier Jan Lammers en de 20-jarige Val Hillebrand blijven aan het team verbonden, terwijl Tom Coronel na een jaar afwezigheid bij Racing for Holland terugkeerde. "Ik had een aanbieding van Dome voor deelname aan het Japans GT-kampioenschap, maar toen had ik al mijn keuze bepaald voor het EK Toerwagens. Nu ben ik dus toch weer bij Dome, al is het dan via een andere kant", aldus Coronel.

Afgelopen donderdag kwam hij tot overeenstemming met Racing for Holland voor zijn vierde Le Mans-deelname. De deal was zo vers dat er nog geen passende Sparco-overall voor hem was. De iets forsere Coronel liep bijna paars aan in het geleende racepak van Val Hillebrand. "Vroeger zei ik altijd dat Le Mans iets was voor coureurs die niet de Formule 1 gehaald hebben. Nu weet ik beter", zei Coronel, die zich ooit bijna zeker waande van een zitje in het Arrows Formule 1-team.

"Le Mans is een fantastische ervaring, en ik ben ervan overtuigd dat we met Racing for Holland een fantastisch team hebben." Naast de deelname in Le Mans komen Jan Lammers en Val Hillebrand ook uit in het FIA Sportwagenkampioenschap, dat op 7 april start in Barcelona.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 27 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.