De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 27 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  New York onbestendig
   
 

NEW YORK - De aandelenbeurzen in de Verenigde Staten hebben een onbestendige dag achter de rug. De koersen bewogen alle kanten op. In eerste instantie leken de beurzen positief te reageren op beter dan verwachte cijfers over het consumentenvertrouwen, maar later verdampten de koerswinsten.

De toonaangevende Dow Jones-index sloot uiteindelijk 0,7% hoger op 10353,36 punten. De technologiegedreven Nasdaq-beurs klom een minimale 0,6% op 1824,17 punten. Vooral aandelen in de luchtvaartsector, van bouwbedrijven, financiële waarden en chip-aandelen leken in trek bij beleggers.

De index voor het Amerikaanse consumentenvertrouwen kwam in de maand maart uit op 110. Dat is fors hoger dan de verwachte 98 punten. In februari kwam het indexcijfer nog uit op 94.

Ook uitspraken van centrale bank-vertegenwoordigers droegen in eerste instantie bij tot een hoopvolle stemming op Wall Street. Bankbestuurders uit New York en Dallas maakten op twee verschillende bijeenkomsten duidelijk dat een renteverhoging niet op korte termijn te verwachten is. De officiële rentetarieven bevinden zich nu op het laagste punt in veertig jaar. Zakenbank Morgan Stanley zorgde voor een verrassing door hoger dan verwachte kwartaalcijfers te rapporteren. Daardoor kon het aandeel een plus van 1,8% boeken op $55,97.

Opmerkelijk waren de koersbewegingen van afvalverwerkingsbedrijf Waste Management. In eerste instantie werden berichten verspreid dat de directie van het bedrijf aangeklaagd zou worden voor boekhoudkundige fraude. Winstcijfers zouden geflatteerd zijn. Maar later op de dag bleek het te gaan om een oude zaak uit de periode 1992-1997. Desondanks was de handel in Waste Management fors. De omzet lag vijf keer hoger dan gemiddeld. Het aandeel sloot onveranderd op $26,90.

Op de Nasdaq was Brocade het meest verhandelde fonds. De directie van het computerbedrijf sprak de verwachting uit dat het de winsttaxaties van analisten wel eens zou kunnen overtreffen. Daardoor pakte het aandeel 3% koerswinst op $25,26.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 27 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.