De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 25 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Utrecht put hoop
uit gelijkspel

   
 

AMSTERDAM - In de dans om de punten bevredigde de 0-0 De Graafschap noch FC Utrecht. De thuisclub bleef zestiende, maar liep wel een punt in op FC Den Bosch, medekandidaat voor de gevreesde nacompetitie. De bezoeker boekte als zevende al evenmin terreinwinst en kreeg zelfs gezelschap van RKC.

In zijn streven naar prolongatie van Europees voetbal heeft FC Utrecht nog twee troefkaarten: de competitie en de Amstel Cup. ,,We moeten blijven meestrijden om de zesde plaats'', wilde trainer Frans Adelaar geen onderscheid maken. ,,Het gat is nog altijd te overbruggen. Er zullen nog de nodige verrassingen vallen. De laatste wedstrijd thuis tegen NAC zou wel eens de beslissing kunnen brengen."

Maar FC Utrecht kan vrijdagavond reeds, voor het eerst sinds 1985, de finale van de Amstel Cup bereiken en zich daarmee via de korte route zo goed als zeker al plaatsen voor de UEFA Cup. In het aanstaande halve-finaleduel met Ajax 2 heeft FC Utrecht hoe dan ook meer te verliezen dan te winnen. ,,Het wordt mede daardoor een heel lastige wedstrijd. We krijgen te maken met een goed voetballende ploeg'', constateerde Adelaar zaterdag op de tribune bij Ajax 2 - Sparta 2 (4-0).

Op basis van fysieke kracht en strijdlust moet FC Utrecht een einde kunnen maken aan de opzienbarende opmars van Ajax 2. De test tegen het grimmige De Graafschap (zonder de grieperige Peter van Vossen) stelde in dat verband Adelaar gerust. ,,Wij zijn duidelijk weer in een opgaande lijn'', concludeerde de trainer van FC Utrecht ondanks de 0-0. Ook omdat met een beetje meer scherpte Igor Gluscevic en Stefaan Tanghe het onnodige gelijke spel in Doetinchem hadden kunnen voorkomen.

De Graafschap - FC Utrecht 0-0. Scheidsrechter: Sterk. Toeschouwers: 11.000. Gele kaart: Bot, Vreman, Fränkel (De Graafschap), Roiha (FC Utrecht).

FC Utrecht zal de bondscoaches van België en Finland verzoeken Stefaan Tanghe en Paulus Roiha woensdag te ontzien. De Belg Tanghe is opgeroepen voor de uitwedstrijd tegen Griekenland, de Fin Roiha voor de trip naar Portugal. Als het aan Utrecht-trainer Frans Adelaar ligt, zullen beide spelers hooguit een helft in actie komen. Hij heeft beiden vrijdagavond nodig voor de halve-finalewedstrijd om de Amstel Cup tegen Ajax 2.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 25 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.