De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 25 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Tweede keus helpt
Heerenveen een handje

   
 

HEERENVEEN - Finales kan Heerenveen niet spelen, maar een doodgewone competitiewedstrijd als thuis tegen NEC is voor de Friese club een peulenschil. Met 4-0 werden de Nijmegenaren opgerold. De driepunter kwam zeer gelegen, want paasmaandag volgt alweer een finale in Eindhoven als de derde plaats inzet is van het duel met PSV.

Voor Foppe de Haan gaf het potje tegen NEC de prettige zekerheid dat hij gerust kan vertrouwen op mensen die normaliter niet in de beginopstelling staan. Nu moest hij noodgedwongen een beroep doen op Saïd Bakkati, Arjan Ebbinge en Romano Denneboom, omdat de drie centrale verdedigers Tieme Klompe, Johan Hansma en Gérard de Nooijer (zaterdagochtend vanwege een hamstringblessure uitgevallen) in de lappenmand zitten.

Meest opvallend was het optreden van Denneboom, die op links als vervanger van de geschorste Anthony Lurling vol gas gaf. Als een TGV snelde hij menigmaal langs de dolgedraaide Resit Schuurman en met enkele knappe acties en twee voorbereidingen was hij de man van de avond.

Er was voor NEC geen houden aan en Johan Neeskens was dan ook goed pissig. Hij zat als eerste in de bus en dirigeerde het hele gezelschap terstond achter hem aan. "Ik kan kort zijn. Dit was helemaal niks. NEC uit en thuis is een wereld van verschil. We moeten er maar weer eens over praten", bitste hij.

NEC hielp Heerenveen namelijk in het zadel. Nadat Denneboom panklaar voor Marcus Allbäck klaarlegde (1-0), gaf Jarda Simr het extra zetje dat zijn ploeg deed tuimelen. Hij pikte de bal voor de voeten van Allbäck weg en vervolgens speelde hij het leer naar Daniël Jensen. De Deen omspeelde magistraal doelman Dennis Gentenaar en scoorde beheerst 2-0.

Nog voor rust was het pleit beslecht. Denneboom besloot maar weer eens op snelheid langs Schuurman en Hesp te gaan en uit diens voorzet kopte Mika Nurmela raak: 3-0. In de slotfase werd het via Selakovic nog 4-0.

Heerenveen - NEC 4-0 (3-0). 12. Allbäck 1-0, 28. Jensen 2-0, 38. Nurmela 3-0, 89. Selakovic 4-0. Scheidsrechter: De Graaf. Toeschouwers: 14.300. Gele kaart: Dennis de Nooijer, Owusu (NEC).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 25 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.