De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 25 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Alleenheerschappij
Excelsior voorbij

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 21kb)
Een interessant duel op Woudestein tussen Thomas Buffel (l) en Ferry Bodde twee van de grootste talenten uit de Gouden Gids Divisie.
ROTTERDAM - De titelstrijd in de Gouden Gids Divisie ontpopt zich tot de spannendste van de afgelopen jaren. Koploper Excelsior, dat zaterdagmiddag in eigen huis een 1-2 nederlaag leed tegen ADO Den Haag, moet zes speelronden voor het einde van de competitie FC Zwolle naast zich dulden. De Zwollenaren hebben inmiddels hetzelfde puntentotaal als Excelsior, dat al vanaf de vierde speelronde aan de leiding ging, maar de Kralingers blijven door een beter doelsaldo nog wel koploper. RBC Roosendaal (twee punten achterstand) is de derde grote titelkandidaat ondanks de 2-0 nederlaag die de West-Brabanders vrijdag in en tegen Zwolle leden.

Tegen ADO Den Haag bleek dat Excelsior momenteel de brille mist om een stugge tegenstander als de Hagenaars kopje onder te laten gaan. ADO trok zich grotendeels terug op eigen helft en liet Excelsior het spel maken.

"De twee goals van ADO waren hun enige kansen over de hele wedstrijd gezien", vond Excelsior-trainer Adrie Koster. "Met zo'n tegenstander is het zaak de bal snel rond te laten gaan en moeten de mensen aan de zijkanten goed doorkomen", realiseerde de trainer zich. "Momenteel echter is de vorm onvoldoende en blijven de goede acties vanaf de zijkanten uit. Als je dan ook nog cruciale fouten maakt, kun je de wedstrijd niet winnen."

De defensieve kracht van ADO was doorslaggevend. De belangrijkste aanvallende krachten aan Rotterdamse zijde - Thomas Buffel, Brian Pinas en Cecilio Lopes - werden geheel aan banden gelegd door respectievelijk Ferry Bodde, Dennis den Turk en Maurice Verberne, terwijl de sterk spelende Ekrem Kahya als vrije verdediger de gaatjes dichtte.

Opvallend was het duel tussen Bodde en Buffel, de twee grootste talenten aan beide zijden. Bodde offerde zich geheel op aan zijn taak en zorgde ervoor dat de toekomstige Feyenoorder Buffel geen stempel op de wedstrijd kon drukken. "Aan mijn eigen spel kwam ik maar weinig toe", aldus Bodde, "Maar het belangrijkste was dat Buffel werd uitgeschakeld. Op dit moment tellen de punten en lekker voetballen kan ik weer tegen de mindere ploegen."

ADO werd in het zadel geholpen door een vroege openingstreffer. Uit een eentwee met Peter Hofstede trof Romeo Castelen in de 13e minuut doel. Excelsior trok daarop nog enthousiaster ten aanval, maar het ontbrak de slordige Kralingers aan het raffinement om de Haagse verdediging stuk te spelen. Na rust miste Gill Swerts een grote kans op de gelijkmaker, die na een uur spelen viel van de voet van Lopes (1-1). Excelsior zette extra aan om alsnog de winnende treffer te produceren, maar een slordigheid achterin werd de ploeg fataal. Een terugkopbal van rechtsback Daniël Rijaard (volgend seizoen ADO), die even ervoor op het nippertje een fout van ploeggenoot Steve Olfers had gecorrigeerd, werd opgepikt door Yoeri Petrov, die koel afrondde (1-2).

"We hebben het nog in eigen hand, maar omdat alles dichterbij komt, wordt de topper volgende week tegen RBC helemaal cruciaal", besefte de goed ingevallen Raphael Supusepa. Aanvoerder John Feskens ziet dat cruciale duel met vertrouwen tegemoet: "We treffen behalve RBC binnenkort ook FC Zwolle in een uitwedstrijd. Omdat die ploegen thuis wat moeten laten zien, worden dat waarschijnlijk open wedstrijden. Daarin moet blijken of we echt uit ons doen zijn. Ik heb er vertrouwen in dat we kunnen laten zien dat we nog steeds de best voetballende ploeg zijn."

Excelsior - ADO Den Haag 1-2 (0-1). 13. Castelen 0-1, 59. Lopes 1-1, 67. Petrov 1-2. Scheidsrechter: Braamhaar. Toeschouwers: 1624. Gele kaart: Buffel, Supusepa (Excelsior), Kahya (ADO Den Haag).

Helmond Sport - Emmen 1-1 (1-1). 11. M. van Dijk 1-0, 14. Weerman 1-1. Scheidsrechter: Karremans. Toeschouwers: 1564. Gele kaart: M. van Dijk (Helmond), Broers en Nijgh (Emmen).

FC Volendam - VVV 2-1 (1-1). 27. Buys 1-0, 30. Hofstede 1-1, 63. De Groot 2-1. Scheidsrechter: Schenkels. Toeschouwers: 2377. Gele kaart: Ravensbergen, Ouhsaine Ouichou (Volendam), Snip, Seijkens, Verdellen (VVV).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 25 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.