De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 21 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Tim Coronel en Gaby Uljee nu
ook teamgenoten bij Renault

   
 

ZANDVOORT - Op het loslippige rennerskwartier van het circuit van Zandvoort heeft een nieuwtje meestal de levensduur van een ééndagsvlieg. Het Vodafone Renault Dealer Team wist desondanks een verrassende rijderskeuze geheim te houden tot aan de teampresentatie van gisteren, wat een mirakel was waar paleis Soestdijk jaloers op zou zijn. Dat Tim Coronel uiteindelijk als 'mystery man' ten tonele werd gevoerd, mag zelfs als een slaapkamergeheim van de bovenste beddenplank worden genoemd. De tweelingbroer van coureur Tom Coronel is namelijk de levenspartner van Gaby Uljee, die evenals Jeroen Bleekemolen reeds was aangekondigd als een van de Renault Clio-rijders in het Vodafone Dutch Touring Car Championship.

Geen nacht had Gaby wakker gelegen van de gedachte dat haar vriend wel eens haar teamgenoot kon worden. Toen hij dan ook in teamkleding voor haar verscheen, kon zij haar ogen niet geloven. De verbazing straalde van haar gezicht, haar konen werden even rood als haar raceoverall en even was zij volkomen sprakeloos. "Nu begrijp ik waarom hij tegen mij zo vaag deed over zijn raceplannen", verzuchtte zij, waarna Tim haar ten overstaan van de genodigden een dikke kus gaf. De 'balkonscène' in de pits van Renault was het hoogtepunt van een presentatie die door pr-directeur Jur Raatjes vakkundig naar de finale werd geloodst.

"Een paar mensen wisten ervan dat ik voor Renault had gekozen, maar Gaby heb ik niets verteld. Dat was wel moeilijk. Het moest een verrassing voor haar worden en dat is gelukt", bekende Tim, die de afgelopen jaren in het DTCC voor het Mitsubishi-team, later Lexus-team, uitkwam. "Bij Renault zie ik echter meer mogelijkheden om voor de titel te strijden."

Na drie jaar dominantie van BMW rekent het Renault-team dit seizoen op een gelijkwaardiger kampioenschap in wat nog steeds de 'koningsklasse' van de nationale autorensport heet, ondanks dat het startveld in het DTCC voorlopig nog aan de magere kant is. Het BMW Dealerteam, dat hoofdsponsor Marlboro zag wegvallen, blijft immers de grote concurrent. Het kampioensteam heeft in Duncan Huisman en Donald Molenaar twee uitstekende vervangers voor Tom Coronel, die Europees gaat rijden, en kampioen Sandor van Es, die komend seizoen voor het CabelOne-team in de nieuwe Alfa 147 Challenge uitkomt.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 21 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.