De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 21 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Rob Middelhoek (Die Haghe)
voor de vierde keer in finale

Van onze medewerker

   
 

DEN HAAG - Wanneer zaterdagavond in een al maanden van tevoren uitverkocht sportpaleis Ahoy' het achttal van Die Haghe voor de confrontatie met PKC/CB de zaal betreedt, staat Rob Middelhoek voor de vierde maal in deze arena om voor de nationale korfbaltitel te strijden. Voor zijn Haagse vereniging is het de derde maal dat een eindstrijd in het Rotterdamse sportpaleis wacht.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (213x284, 9kb)
Rob Middelhoek ...ervaring in Ahoy'...
Middelhoek stond zowel in 1992 als in 1996 als speler van het Amsterdamse Blauw Wit in het Rotterdamse sportpaleis, maar verloor beide finales, van Deetos en Oost-Arnhem. Die Haghe speelde voor het eerst de finale in 1998 toen Middelhoek nog speler was bij Blauw Wit. De Hagenaars verloren van PKC, dezelfde tegenstander als nu bestreden moet worden. In 2000 werd Die Haghe voor het eerst in het bestaan landskampioen - met toen al Middelhoek in de gelederen - door het Groningse Nic te verslaan.

Middelhoek groeide op in Arnhem, waar hij ook jaren korfbalde bij Oost-Arnhem. "Juist toen ik op 18-jarige leeftijd het eerste team van Oost-Arnhem haalde, verhuisde ik naar Amsterdam om daar te gaan studeren", zegt Middelhoek, die zijn zus volgde en lid werd van Blauw Wit. "Daar kwam ik in het hoogste team en de successen begonnen zich af te tekenen", weet Rob Middelhoek. "In 1992 kwam voor mij het voorlopige hoogtepunt: we haalden met Blauw Wit de zaalfinale in Ahoy'. We verloren kansloos van Deetos. Het duurde daarna vier jaar, maar toen stonden we weer in de finale, tegen Oost-Arnhem, mijn oude vereniging. Opnieuw werd het verlies. Daar ben ik wel ziek van geweest, hoor. We zaten er zo dichtbij."

Inmiddels had Middelhoek zijn studie afgerond en vond, als doktor in de fysische chemie, werk in Den Haag. Dat betekende verhuizen naar de residentie.

"Ik was blij dat de combinatie Die Haghe-Middelhoek uitstekend werkte. Tot mijn grote verrassing liep het op rolletjes, met als resultaat dat ik voor de derde keer in Ahoy' stond. Voor het eerst stapte ik, nu als speler van Die Haghe, als overwinnaar van het veld", zegt hij, nog steeds nagenietend.

Over de ontmoeting van zaterdag is hij duidelijk: "We hebben een ploeg met de nodige ervaring en gaan als underdog de wedstrijd in. Eerst is de finale halen iets waar je van droomt. Als die droom uitkomt, dan ga je het doel weer bijstellen. Want nu wil ik winnen", klinkt het strijdlustig uit de mond van Middelhoek.

"Wij hebben afgelopen zaterdag een fantastische generale gespeeld tegen het sterke DOS'46. Dat geeft een heleboel vertrouwen. Ik denk dan ook dat het nu anders gaat dan in de eerdere finales. Ik weet wat er komen gaat. Ik weet nu hoe het is om voor ruim 9000 uitzinnige en hossende mensen te moeten acteren."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 21 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.