De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 21 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Alleen uitslag is vraagteken
   
 

ROTTERDAM - Feyenoord hield gisteren open huis. Voor de 'tweede helft' van het UEFA-Cupgevecht met PSV kent de Rotterdamse cupfighter geen geheimen. Want terwijl bij de grote rivaal het Philips-stadion hermetisch was afgegrendeld voor een geheime training, gunde Bert van Marwijk een ieder een blik in de keuken. Langs het bijveld van De Kuip stonden geen figuren met donkere zonnebrillen, gleufhoeden en lange regenjassen de boel af te kijken. 'Top secret'? Ben je mal! Feyenoord voelt zich sterk en barst van het zelfvertrouwen. Moreel gesterkt door de 1-1 in Eindhoven schiet het vanavond als favoriet uit de startblokken. En niet onbelangrijk: zeker 40.000 fans fungeren als twaalfde man voor de unieke thriller waarin de aanstaande halve-finalist zijn ware gezicht moet tonen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 29kb)
De selectie van Feyenoord kent geen geheimen voor de cruciale kraker vanavond tegen PSV. Onder leiding van coach Bert van Marwijk trainden de Rotterdammers ontspannen. Zij blaken dan ook van het zelfvertrouwen. (Foto: Fotografie Rob de Jong)
Hoewel ook in Rotterdam de zenuwen door de keel gieren gaat men blijkbaar beter om met de spanningen dan in Eindhoven. Dat bewees wel het partijtje tussen groen en rood. Zonder te spieken gooide Van Marwijk de groene hesjes naar de spelers die de klus in De Kuip moeten klaren. De opstelling van Feyenoord kent derhalve geen verrassingen; het vaart vanavond op eigen kompas. Geheimen zijn er niet.

Dat PSV voor de grote slag achter gesloten deuren trainde, was voor Van Marwijk geen hot item. In het 'home of history' stond hij nauwelijks stil bij de 007-activiteiten in het Brabantse kamp. "Dat hoort er gewoon bij. Er zijn wel meer clubs die vlak voor een Europa-Cupwedstrijd een geheime training afwerken. Waarom wij dat niet hebben gedaan? Om de doodeenvoudige reden, dat wij niets te verbergen hebben."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (400x493, 40kb)

De geboren Deventenaar, die eindelijk de poppetjes op de juiste plaats heeft neergezet, wil er eveneens niet aan dat Feyenoord plotseling favoriet is door het gelijkspel (1-1) van vorige week. "Er zijn twee favorieten", vervolgde hij diplomatiek. "Beide ploegen staan dicht bij elkaar. Ik verwacht overigens wel een ander PSV dan in Eindhoven. Ik heb het vermoeden dat ze volop de aanval kiezen en tevens de elf namen anders gaan invullen."

Maar dat is hun zaak, had hij er gemakshalve aan toe kunnen voegen. "Voor die eerste wedstrijd", vervolgde Van Marwijk, "heette PSV de ploeg die in vorm was. Maar vorm is ongrijpbaar, het kan zomaar verdwijnen. Voor ons is het prettig om te weten dat het elftal er nu duidelijk staat. De terugkeer van Patrick Paauwe is wat dat betreft een zekerheid. Niet dat Glenn Loovens het vorige week slecht heeft gedaan. Verre van dat zelfs, maar Patrick is heel allround in zijn spel. Hij is zowel sterk in de opbouw als in de duels. Ook Shinji Ono staat fysiek zijn mannetje, maar dat wist ik al toen hij hier de eerste dag binnenkwam."

De kleine middenvelder, die door erkende Japan-scouts als Aad de Mos en Zeljko Petrovic een grote toekomst toegedicht wordt, was een van Feyenoords grote aankopen. Een ander die tijdens de open dag door een helikopter in De Kuip werd afgeleverd, was Pierre van Hooijdonk. De langverwachte topscorer heeft echter nog niet de erkenning gekregen die bij zijn status past. "Dat heb ikzelf niet zo gemerkt", zei Van Marwijk desgevraagd. "Pierre doet fantastisch werk voor ons."

De lange aanvaller zelf werd gisteren van camera naar camera gesleurd alvorens ook hij in de bus stapte naar het trainingskamp in Bergambacht. Omdat Feyenoord voor vriend en vijand totaal geen geheimen heeft, verklapte Van Marwijk hoe zijn spelers de laatste uren voor de kraker doorbrengen. "Rusten, kaarten enzovoorts, slapen, eten, wandelen, rusten, weer eten en dan langzaamaan deze kant op."

En met deze kant doelde hij op De Kuip, het stadion dat uit veiligheidsoverwegingen niet meer dan 43.000 toeschouwers zal herbergen. Voor het vervolg van deze dubbele kraker, een unicum voor Nederland. "Door de 1-1 in Eindhoven zijn we licht in het voordeel", sprak Van Marwijk op de valreep én zonder spoor van geheimzinnigheid.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 21 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.