De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 21 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Arsenal in zak en as

Van onze Telesportredactie

   
 

TURIJN - Arsenal komt, in tegenstelling tot Manchester United en Liverpool, in april niet uit in de kwartfinales. The Gunners, die het ook in de Europese uitwedstrijd tegen Juventus moesten stellen zonder Dennis Bergkamp, faalden in Turijn hopeloos in de afronding en kregen daarvoor in het laatste kwartier de rekening gepresenteerd: 1-0. Een overwinning had ook niet volstaan doordat Bayer Leverkusen verrassend won bij Deportivo.

In de weinig verheffende entourage van het grotendeels lege Delle Alpi-stadion leken The Gunners in de kaart te worden gespeeld door Juve-trainer Marcello Lippi, die tal van sterspelers op de tribune stalde. Omdat de rol van de Italianen in de Champions League reeds was uitgespeeld, maar de Scudetto nog lonkt, werd onder anderen Nedved, Trezeguet, Thuram en Del Piero rust gegund. Edgar Davids mocht wel beginnen.

De eerste helft was bovenal gezapig. Juventus kreeg de defensie van de Gunners welgeteld één keer aan het wankelen; Guzmán schoot naast. Arsenal zette een serie dure missers neer. Na 34 minuten kregen de Engelsen een nieuwe mokerslag toen bekend werd dat Bayer Leverkusen in het Riazor-stadion van Deportivo La Coruña een 1-0 voorsprong had genomen. Thierry Henry faalde na een scherp aangesneden pass van Ljungberg. De Zweed strandde na een half uur op de goed uitgekomen Carini, de jeugdige Juve-keeper die even later mazzelde toen hij de bal verspeelde aan Henry, maar de spits half struikelde. Toen Arsenal vlak voor rust één keer op de helft van de thuisclub druk zette, leidde dat tot een levensgrote kans van Robert Pires, die echter voorlangs schoof.

Het gebrek aan overtuiging en geloof in een goede afloop kwam in de tweede helft helemaal aan het licht. Vlak na rust ging Henry gemakkelijk naar de grond, belandde de bal op de stip, maar net als in de thuiswedstrijd tegen Deportivo zag de Franse spits zijn inzet gestopt. Een kwartier voor tijd kreeg de ploeg van Arsène Wenger het deksel op de neus, toen Zalayeta uit een hoekschop de enige treffer inkopte: 1-0. Door dit resultaat en de 3-1 overwinning van Leverkusen bij Deportivo schaarden die twee ploegen zich bij de laatste acht.

In groep C had Porto nog een minieme kans zich bij de 'Elite van Europa' te voegen. De Portugezen moesten zelf winnen bij Sparta Praag en hopen dat Real Madrid in Griekenland zijn sportieve plicht zou doen en Panathinaikos zou verslaan. Op basis van de onderlinge duels zou Porto de Grieken dan nog voorbij streven en de tweede plaats grijpen.

Het bleek ijdele hoop, want aan de eerste voorwaarde - zelf winnen - kon niet eens worden voldaan. Sionko en Jarosik bezorgden Sparta Praag tussen de 64e en 71e minuut drie punten (2-0). Schrale troost voor Porto was dat een overwinning ook niet had volstaan en Panathinaikos 'op eigen kracht' plaatsing voor de kwartfinales veiligstelde. Na vijf overwinningen op rij leed Real Madrid in de laatste speelronde zijn eerste puntenverlies. Liberopoulos en Goumas maakten de reeds geplaatste Madrilenen twee punten afhandig. Topscorer Morientes en Portillo scoorden tegen (2-2).

Groep C: Sparta Praag (Tsj)-FC Porto (Por) 2-0 (0-0). 64. Sionko 1-0, 71. Jarosik 2-0. Scheidsrechter Stark (Dui).

Panathinaikos (Gri)-Real Madrid (Spa) 2-2 (1-1). 9. Liberopoulos 1-0, 11. Morientes 1-1, 64. Goumas 2-1, 80. Portillo 2-2. Scheidsrechter Messina (Ita).

Groep D: Deportivo La Coruña (Spa)-Bayer Leverkusen (Dui) 1-3 (0-1). 34. Ballack 0-1, 54. Schneider 0-2, 75. Tristan 1-2, 85. Neuville 1-3. Scheidsrechter Ivanov (Rus).

Juventus (Ita)-Arsenal (Eng) 1-0 (0-0). 76. Zalayeta 1-0. Scheidsrechter Nilsson (Zwe).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 21 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.