De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 21 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Versatel vraagt surseance aan
   
 

AMSTERDAM - Versatel heeft een akkoord bereikt met de obligatiehouders over de herstructuring van de schuld. De schuldeisers krijgen een veel groter belang in het bedrijf en meer contanten in ruil voor de schuld als aanvankelijk voorgesteld. Het telecomconcern gaat bovendien in surceance. Dat is een eis van de obligatiehouders.

Dit heeft een bron dichtbij de onderhandelingen tegenover deze krant bevestigd. Versatel heeft in het overleg aan het kortste eind moeten trekken om de schuldeisers over de brug te krijgen. Het aanvankelijke voorstel om 90% van de schuld, ofwel €1,7 miljard euro, in te ruilen voor €280 miljoen in contanten en 138 miljoen nieuwe aandelen, goed voor een belang van 60% in het bedrijf, moest in de onderhandelingen snel worden losgelaten.

Versatel moet meer contanten afstaan en meer nieuwe aandelen uitgeven dan gepland. Daar blijft het niet bij. De schuldeisers willen dat Versatel 100% van de obligaties inruilt in plaats van de voorgestelde 90%. De enige manier om dat voor elkaar te krijgen, is door alle obligatiehouders er in de rechtbank toe te dwingen. Dat kan alleen door Versatel uitstel van betaling te laten aanvragen. 'Als we hier niet mee hadden ingestemd, waren we niet rondgekomen met de obligatiehouders', aldus de betrokkene. Versatel zal vier tot vijf weken na de publicatie van het prospectus uitstel van betaling aanvragen. Via een gerechtelijke procedure, die naar verwachting zo'n zes maanden in beslag zal nemen, kunnen alle obligatiehouders worden verplicht om de schuld in te ruilen tegen een bedrag in contanten en aandelen dat vele malen lager ligt dan de nominale waarde van de obligaties. De schuldeisers zien ongeveer een kwart terug van de oorspronkelijke lening. Dat is ongeveer gelijk aan de koers waartegen de obligaties nu op de markt worden verhandeld.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 21 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.