De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 21 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Kille lente Wall Street

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - Beleggers beleefden een koude eerste lentedag op Wall Street. De markt leek nog altijd overheerst door renteangst als gevolg van de uitspraken van de centrale banken, eerder deze week. Negatieve analistenrapporten over de chipmarkt drukten met name op de technologiezware Nasdaq de stemming. De Dow sloot uiteindelijk 133,68 punten lager op 10501,57, een verlies van 1,26%. De Nasdaq sloot 2,55% lager op 1832,96, ofwel een verlies van 47,91 punten.

Het rentespook doolde rond op Wall Street, aangezien handelaren vrezen dat de Fed de rente zal verhogen op een tijdstip dat vóór de lang verwachtte verbetering van bedrijfsresultaten ligt. Beurshandelaren spreken al concreet over twee renteverlagingen van ieder een kwartprocentpunt voor het einde van juni dit jaar.

Chipfondsen moesten over de hele linie achteruit, nadat een analist van zakenbank Salomon Smith Barney de kwartaalvooruitzichten van Intel voor omzet en resultaat naar beneden bijstelde. Ook de vooruitzichten voor geheel 2002 en 2003 werden door de zakenbank naar een lager niveau gebracht. Aanleiding hiervoor is de volgens de analisten tegenvallende markt voor computerchips.

Intel sloot de woensdag 3,75% lager op $30,53, een verlies van $1,19. Concurrent Advanced Micro Devices moest eveneens achteruit op het slechte nieuws over Intel. Advanced Micro Devices sloot $0,64 lager op $14,15.

Ook elders in de technologie waren blije lentegevoelens verder weg dan ooit. Computerbeveiligingsbedrijf Verisign stond negatief in de belangstelling wegens verdenking van het toepassen van boekhoudkundige trucs. Sinds het Enron-debacle worden geruchten over mogelijke misstanden in de boekhouding razendsnel afgestraft door beleggers. Verisign moest maar liefst 9,3% achteruit op $26,4.

Ook General Electric moest achteruit nadat een van de grootste beleggingsfondsen had aangegeven dat het geen kortlopende papieren van het financieel conglomeraat meer wil hebben.

General Electric verloor $1,10 op $38,80 ofwel 2,75%.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 21 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.