De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 21 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Gooise architect bekent
moord op echtgenote

Van onze correspondent

   
 

HUIZEN - De 54-jarige P.H. uit Huizen heeft bekend dat hij begin vorig jaar zijn vrouw Wendela van der Poel om het leven heeft gebracht. De architect zit al weken vast op verdenking van moord of doodslag op zijn echtgenote, maar hij weigerde tot zeer recent iedere medewerking aan het onderzoek. De man beriep zich steevast op zijn zwijgrecht.

Begin deze week werd hij opnieuw door de rechter-commissaris gehoord en bleek hij opeens zijn houding te hebben veranderd. Hij bekende toen verantwoordelijk te zijn voor Wendela's dood.

Volgens woordvoerder Robert Meulenbroek van justitie in Amsterdam heeft de verdachte inmiddels ook verklaringen afgelegd over wat er zich op de dag van Wendela's dood precies heeft afgespeeld. Vooralsnog worden daarover geen mededelingen gedaan, want nader verhoor moet daarover eerst meer duidelijkheid geven. Ook wordt nog gewacht op het officiële rapport over de doodsoorzaak van het slachtoffer. Het Forensisch Instituut in Rijswijk is nog steeds met dit deel van het onderzoek bezig.

De doodsoorzaak is moeilijk te achterhalen, omdat het stoffelijk overschot van Wendela al in slechte staat verkeerde toen het werd gevonden. Inmiddels heeft het Forensisch Instituut ook buitenlandse experts ingeschakeld. Het eindrapport wordt pas over enkele weken verwacht. De raadkamer heeft de voorlopige hechtenis van H. deze week opnieuw verlengd.

De 51-jarige Wendela van der Poel verdween spoorloos op 25 januari 2001. Ze wilde scheiden, woonde al ergens anders, maar bracht op die dag een bezoek aan haar man om te praten over de boedelscheiding. De ontmoeting vond plaats in hun riante woonboerderij aan de Vissersstraat in Huizen. Toen de vrouw daarna niets meer van zich liet horen, sloeg haar familie alarm. Al snel werd uitgegaan van een misdrijf.

De politie begon een zeer omvangrijke zoekactie naar Wendela, maar het resultaat bleef uit, tot zich na een uitzending van Peter R. de Vries alsnog een buurman van de architect meldde met belangrijke informatie. Dat bracht de zaak in een stroomversnelling. Op 14 februari van dit jaar had de recherche succes. Het lijk van de vermiste vrouw werd op een diepte van een meter en onder een laag gewapend beton aangetroffen in de tuin van haar man.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 21 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.