De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 21 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  "Zoenen voor de camera
vond ik wel vreemd"

   
 

AMSTERDAM - Britney Spears, in Amsterdam voor de promotie van haar speelfilmdebuut 'Crossroads', steekt eigenwijs haar neus in de lucht. "Ik had gewoon zin in even iets anders", verklaart ze, als haar wordt gevraagd waarom zij naast haar immens succesvolle muziekcarrière ook haar geluk op het witte doek wilde beproeven. "Acteren is immers een heel andere manier om jezelf uit te drukken. Het leek me leuk dat ook eens te proberen. Al blijft zingen voor mij toch het belangrijkst. Daarin ligt mijn hart en ziel."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 14kb)
Britney Spears over haar eerste filmrol in 'Crossroads': "Ik had gewoon zin in even iets anders..." (Foto: ANP)
In 'Crossroads', vanaf volgende week in de Nederlandse bioscopen te zien, speelt het 20-jarige popidool een keurig meisje met een nogal dominante vader (Dan Akroyd). Hij wil dat zijn dochter arts wordt en alles opzij zet voor dat doel, zij droomt stiekem van een zangcarrière en leeft zich in de beslotenheid van haar kamer uit, zingend als Madonna, met een soeplepel als microfoon. Britney lacht: "Inderdaad, zo heb ik ook voor de spiegel gestaan. Ik was helemaal gek van Madonna en zag haar als mijn grote voorbeeld. Ze inspireerde me, net zoals mensen als Janet Jackson en Julia Roberts dat nu doen."

Uitbundig

Toch houdt Spears vol dat haar personage verder weinig op haar lijkt. "Lucy is heel netjes en geordend, een enorme perfectionist en ook nogal een studiebol. Verder is zij timide, terwijl ik juist heel uitbundig en onbekommerd ben. Maar wat me vooral in haar aantrok, was haar kracht. Lucy is iemand die weet wat ze wil. Dat is denk ik ook één van de weinige dingen die ik met haar gemeen heb. Maar ik weet niet alleen wat ik wil, ik doe ook wat ik wil en laat me door niemand de wet voorschrijven."

Klinkt wat eigenaardig uit de mond van iemand wiens schema van minuut tot minuut door anderen lijkt te worden bepaald. "Ach, dat is maar een momentopname. Na twee van zulke weken gun ik mezelf twee weken vrij. Dat houdt de boel in evenwicht.''

Een rol spelen die zo ver afstaat van haarzelf, dat moet nogal wat voorbereiding hebben gevergd. "Eigenlijk viel dat wel mee", vertelt Britney. "Ik had precies een week om te bedenken hoe ik dat zou aanpakken. Even wist ik niet hoe ik moest beginnen, had ik geen idee waarmee ik bezig was. Je hebt immers alleen een script in handen. Maar als je dan op de set komt, de kleren aantrekt van je personage en met de andere acteurs praat over je rol, vallen alle puzzelstukjes toch wel vlot op hun plaats."

Wat zeker ook hielp was dat 'Crossroads' niet haar eerste kennismaking met acteren was. "Op mijn achtste deed ik al auditie voor de Mickey Mouse Club, een tv-programma waarin een stuk of twintig kinderen samen zingen, dansen en spelen. Hartstikke cool leek me dat. Jammer genoeg vonden ze me nog te jong om mee te doen.

Podium-ervaring

Twee jaar later werd ik wél aangenomen. Bij de Mickey Mouse Club heb ik een hoop geleerd waarvan ik nu nog steeds profijt heb. Ook mijn podium-ervaring maakte het acteren in deze film een stuk gemakkelijker. Niet dat ik tijdens optredens een rol speel hoor, maar het heeft me wel een stuk expressiever gemaakt."

Sommige dingen bleven echter moeilijk. "Zoenen voor het oog van de camera is toch een beetje gek, zelfs al gebruik je er je tong niet bij", vertelt Britney Spears grinnikend. "En toen ik vlak voor zo'n scène een broodje tonijn had gegeten, voelde ik me helemáál ongemakkelijk."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 21 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.