De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 20 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Máxima zong
bij kampvuur

door Stan Huygens

   
 

AMSTERDAM - De huwelijksreis van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima bracht hen naar de mooiste plekjes van de wereld. Begon men in het luxueuze skichalet van de familie Heineken in het Zwitserse Sankt Moritz, men eindigde de huwelijksreis met elf dagen Nieuw-Zeeland.

Het paar verbleef in de droomlocatie Huka Lodge, een in de schitterende natuur gelegen hotel, zo'n 250 kilometer ten zuiden van de stad Auckland.

Huka Lodge is eigendom van de Nederlandse zakenman Lex van Heeren, die tevens honorair consul is voor Nederland in Auckland.

Het hotel ligt bij het Taupo-meer en aan de rivier de Waikato, die beroemd is door het vissen op forel. In deze adembenemende omgeving schreef ooit de Amerikaanse auteur James Michener zijn bestseller Return to Paradise.

Favoriet

In 1984 kocht Lex van Heeren dit 'paradijsje', renoveerde het voor vijf miljoen euro, maar zorgde ervoor dat het zo kenmerkende en intieme van de oorspronkelijke lodge in tact bleef.

De laatste tien jaar was Huka Lodge (www.hukalodge.com) in dit deel van de wereld de favoriete bestemming van de 'rich and famous', onder wie ook veel leden van diverse Europese vorstenhuizen.

Koningin Beatrix verbleef er in 1992 en ongetwijfeld zal zij haar zoon op deze unieke plaats hebben geattendeerd. Ook de Deense koningin Margrethe logeerde er met haar echtgenoot prins Henrik, evenals de Spaanse koning Juan Carlos en koning Albert van België, toen hij nog prins was.

Tot de vaste gasten mag ook de Britse koningin Elizabeth II gerekend worden, die er vier keer logeerde, haar echtgenoot prins Philip zelfs vijf keer.

Het vierde bezoek van Elizabeth had een 'Hollands tintje', want toen de Britse vorstin er recentelijk met Philip arriveerde, was daar ook Willem-Alexander met Máxima.

Dat de betrekkingen tussen het Britse en Nederlandse koningshuis zeer hartelijk zijn, bleek wederom in Huka Lodge, waar Elizabeth, hoofd van het Britse Gemenebest, het jonge paar persoonlijk kon feliciteren met hun huwelijk.

De directeur van Huka Lodge is de Nederlander Co Engels, die sinds twee maanden in functie is. Engels is terug van weggeweest, want van '83 tot '86 had hij daar ook al de leiding.

Over de aanwezigheid van Willem-Alexander en Máxima zei Engels: "Ik hoop dat u er begrip voor heeft, dat wij om redenen van privacy nooit mededelingen doen over wie er in het hotel logeert."

Eigenaar Van Heeren was niet bereikbaar voor commentaar. Hij is nu onder meer bezig om in Tanzania een luxueus safaricomplex te realiseren.

Prinses Máxima blijkt over een aardige zangstem te beschikken. Want tijdens een kampvuur zong de prinses met zoveel 'vuur' dat een van de gidsen, zoals hij later vertelde, er de koude rillingen van kreeg.

Het prinselijke paar maakte ook een uitstapje naar de Ruapehu vulkaan en een tocht per rubberboot op een van de wilde wateren in de omgeving van Huka Lodge. Alhoewel er in de buurt van Huka Lodge veel gejaagd wordt, gaf Willem-Alexander niet toe aan zijn passie.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 20 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.