De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 16 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 

[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  HBG: baggerdeal aanpassen

Van een onzer verslaggevers

   
 

RIJSWIJK - Bouwconcern Hollandsche Beton Groep (HBG) wil enkele onderdelen van de aandeelhoudersovereenkomst met Ballast Nedam aanpassen. In die zogeheten shareholders agreement worden de belangen van beide aandeelhouders ten aanzien van het baggerbedrijf Ballast Ham Dredging geregeld. Welke passages HBG wil veranderen en aanvullen, liet bestuursvoorzitter Carel Jan Reigersman in het midden.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 13kb)
carel jan reigersman ... predikaat 'wanbeleid' ...
"Er zijn een paar elementen die we nog moeten bespreken", aldus Reigersman gisteren tijdens een persconferentie. Hij verwacht dat die onderhandelingen enkele weken in beslag zullen nemen.

Het spoedoverleg lijkt nodig omdat bestuursvoorzitter René Kottman van Ballast Nedam vorige week nadrukkelijk flirtte met de gedachte om het volledige baggerbedrijf in handen te krijgen. Die mogelijkheid ontstaat nu het Spaanse bouwconcern Dragados een bod wil uitbrengen op HBG. Daardoor veranderen de eigendomsverhoudingen binnen de baggeraar. En dat geeft Ballast Nedam de gelegenheid het baggerbedrijf volledig in handen te krijgen.

Dat wil Reigersman koste wat kost voorkomen. Volgens Reigersman heeft Ballast die mogelijkheid als er sprake is van een bedreigende situatie voor het gezamenlijke baggerbedrijf. "Die situatie onstaat niet door de overname van HBG door de Spanjaarden." Dragados wil de baggeractiviteiten op de huidige voet voortzetten. De directie van Ballast Ham zou volgens de HBG-topman het bod van de Spanjaarden volledig ondersteunen. Reigersman zal de baggerdivisie van uit het nieuwe bestuur gaan leiden. "Ballast mág die optie gewoon níet uitoefenen", tierde hij dan ook desgevraagd.

Aanstaande maandag komt het biedingsbericht van Dragados beschikbaar. Volgens Reigersman ziet het er allemaal goed uit voor hem en zijn vrienden. De beleggers die hij tot nu toe heeft gesproken, zullen hun stukken aanmelden. In aanloop op de goede afloop werkt HBG bij twee tolwegenprojecten in Ierland al samen met de Spanjaarden.

Om de verkoop aan de Spanjaarden toe te lichten, roept Reigersman op 2 april aanstaande zijn aandeelhouders bij elkaar. Op 10 april zal dan de balans worden opgemaakt. Die communicatie met aandeelhouders was overigens niet altijd even goed. Het conflict met aandeelhouders hierover dat tot de baggeroorlog leidde, was voor de Ondernemingskamer reden om Reigersman het predikaat 'wanbeleid' op te plakken. Daar tekent hij beroep tegen aan.

"Onbegrijpelijk en onterecht", foetert Reigersman daarover. "Ik vrees dat derden die veel te zware kwalificatie zullen uitbuiten. Daar wil ik voor passen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 16 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.