De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 16 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Gemeente Tiel sluit
Van der Valk-vestiging

   
 

AMSTERDAM - Hotel-restaurant Van der Valk in Tiel moet vandaag om 12.00 uur het restaurantgedeelte, de keukens en receptie sluiten. Deze harde maatregel heeft het gemeentebestuur Tiel gisteravond afgekondigd.

Het onafhankelijke bouwadviesbureau ABT, dat door de gemeente is ingehuurd om een onderzoek te doen naar de bouwkundige staat van het hotel, acht het restaurantgedeelte dermate onveilig dat de directie van het hotel gesommeerd is dit gedeelte voor het publiek af te sluiten.

Uit bouwtekeningen die Van der Valk heeft overlegd aan de gemeente Tiel, blijkt dat het huidige veiligheidsniveau onvoldoende is en zodanig niet als publieke ruimte mag worden gebruikt.

Adviesbureau ABT concludeert dat de draagconstructie van het restaurantgedeelte op een aantal onderdelen niet voldoet aan de bouwvoorschriften.

Een woordvoerder van de gemeente Tiel liet weten dat Van der Valk zijn deuren weer mag openen, nadat er "rigoureuze verbouwingen" hebben plaatsgevonden.

De directie van Van der Valk heeft geschokt gereageerd op het besluit van de gemeente Tiel. "Het nieuws heeft ons overvallen", aldus woordvoerder René Brouwer van Van der Valk. Volgens Brouwer staan de conclusies van ABT haaks op die van Arcadis, het bouwadviesbureau dat door Van der Valk in de arm genomen is. "Wij zullen zo snel mogelijk alle technische verbreken oplossen. We hopen dan zo snel mogelijk weer open te gaan." De hotelkamers mochten van de gemeente nog wel gebruikt worden, maar de directie van Van der Valk heeft besloten om het totale complex te sluiten.

Het personeel is gisteravond op de hoogte gesteld en naar huis gestuurd. Hotelgasten die in Tiel geboekt hadden, krijgen alternatieven aangeboden.

Vier dagen na de bijna-ramp, mocht de directie van het hotel-restaurant zijn deuren weer openen. Aan die openstelling werd wel de voorwaarde verbonden dat wanneer bij nader onderzoek zou blijken dat de veiligheid in geding zou zijn, de deuren alsnog op slot zouden gaan.

Vorige maand stortte een deel parkeerdek van Van der Valk in waarbij tien auto's vernield werden. In een ruimte onder het dek was kort daarvoor een computerbeurs gehouden die door ruim duizend bezoekers bezocht werd.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 16 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.