De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 16 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Droomjaar voor Tooske
   
 

AMSTERDAM - Tooske Breugem, onbetwist Nederlands populairste VJ, die haar doorbraak maakte bij TMF, zal nu een der hoofdrollen gaan spelen in de megamusical DE DRIE MUSKETIERS, die vanaf volgend jaar maart exclusief te zien zal zijn in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x512, 25kb)
Tooske Breugem wordt in de musical 'De Drie Musketiers' de geliefde van Bastiaan Ragas als d'Artagnan. In werkelijkheid trouwt zij dit jaar met de Amerikaanse acteur Keith Davies.
Tooske vervult in de musical de rol van Constance, de kamenierster van koningin Anna van Oostenrijk en beleeft een hartstochtelijke romance met d'Artagnan - vertolkt door niemand minder dan Aida-ster Bastiaan Ragas - die een fataal einde voor haar krijgt.

De keuze van TOOSKE voor deze rol zal vandaag als een bom inslaan, want zij is een debutante in musicalland, die in deze show zal moeten schitteren te midden van grote musicalnamen als PIA DOUWES (als de intrigerende Milady) en de Drie Musketiers, vertokt door Henk Poort, Bert Simhoffer en Rein Kolpa, terwijl Stanley Burleson de kwaadaardige kardinaal Richelieu tot leven brengt.

Joop van den Ende, die in samenwerking met zijn creatieve team Tooske heeft geëngageerd, zegt: "We hebben groot vertrouwen in haar. Ze is uit ruim 200 kandidates gekozen voor deze rol. Het was Rob Bolland, die samen met zijn broer Ferdie de popachtige muziek voor deze show schrijft, die mij attent maakte op Tooske's musicaltalenten. Bij de audities bleek zij een prachtige zangstem te hebben en daarbij heeft zij een natuurlijk acteertalent."

Screentest

"Een paar jaar geleden had zij een screentest bij mij in Studio Aalsmeer gedaan, voor een tv-programma dat wij haar wilden laten presenteren. Dat was haar eerste kennismaking met de tv-wereld. Maar toen we haar lieten weten dat we haar wilden contracteren, zag zij er toch maar vanaf. Ze zei dus 'nee' tegen mij en dat heb ik niet veel meegemaakt bij zo'n jong talent dat kwam solliciteren."

"Ze koos toen voor TMF en ik geef toe", zegt Joop nu, "dat dit een goede keuze is geweest. Daar kon zij natuurlijk heel veel camera-ervaring opdoen door elke dag op de buis te komen. En ze vond het leuk over de wereld te vliegen om allerlei buitenlandse sterren te interviewen."

"Ik vond het nu wel leuk om haar, voor we bekendmaakten dat zij die rol kreeg in De Drie Musketiers, nog even te herinneren aan de weigering om voor mij te werken. 'Jij hebt eenmaal nee gezegd tegen mij', begon ik. Haar gezicht vertrok. Je zag haar denken: 'daarom word ik nu niet gekozen voor De Drie Musketiers'. Maar ik vervolgde: 'Maar nu gaan we dus wél samenwerken; jij hebt de rol van Constance.'"

Tooske zei me gisteravond: "Ik was er gewoon stil van op dat moment. Het moest echt nog helemaal tot me doordringen dat ik aan het begin stond van een musicalcarrière en dat ik mijn vleugels verder kon uitslaan en ik ook op de planken zou staan in de theaters."

Natuurlijk is ze nu dolgelukkig. "Voor de buitenwereld zal het wel een heel verrassende keuze zijn, denk ik", zegt ze. "Maar ik heb eigenlijk van jongs af aan gezongen. Ik was lid van een kinderkoor, zong op de Universiteit van Utrecht (daar studeerde zij af in de Engelse taal- en letterkunde) in een 'close harmony'-koor. En ik maakte tien jaar gelden grote tournees door Europa met UP WITH PEOPLE, waar ook Bastiaan Ragas trouwens deel van uitmaakte."

"Rob Bolland heeft me daarna nog aangenomen voor het door hem en zijn broer Ferdie opgerichte bandje 'Bogy Bogy'. Hij wist dus dat ik kon zingen en hij heeft Joop van den Ende op mij attent gemaakt tijdens de voorbereidingen van de show, waar hij met zijn broer de muziek voor heeft gecomponeerd."

"Ik wil niet alleen die geschoolde, soms wat klassiek geschoolde musicalstemmen", zei hij me. "Het is toch popachtige muziek die wij voor De Drie Musketiers hebben geschreven en dat past bij jou."

"Ze hebben me eerst uitvoerig getest", zegt Tooske, "ook in de platenstudio van Rob en Ferdie, want er komt voor de musical in première gaat eerst een cd van uit en op zo'n cd moet elke noot kloppen. Maar men was tevreden."

Dit betekent een grote ommekeer voor de mede door haar presentatie van de TMF Award zo populaire Tooske, die ook in haar privé-leven voor een grote stap staat. Het wordt een echt geluksjaar voor haar.

Trouwen

"Ik ga in augustus trouwen", zegt ze. De gelukkige is de Amerikaanse acteur KEITH DAVIES. "Ik heb hem tien jaar geleden leren kennen bij Up with People", bekent ze. "We verloren elkaar daarna uit het oog. Hij woont in New York. Ik had de afgelopen jaren wel enige relaties, maar ik had daarbij telkens het gevoel: dit is niet echt de ware."

"Vaak dacht ik terug aan Keith, met wie ik nog wel eens belde, maar er was niet echt een innig contact meer. Tweeëneenhalf jaar geleden heb ik toen zelf maar de stoute schoenen aangetrokken en ben ik op de bonnefooi naar New York gegaan om hem op te zoeken. Gelukkig", glimlacht ze, "was hij, net als ik, 'vrij'."

De vonk tussen Tooske en Keith sloeg meteen over. Tooske zegt: "In de eerste drie uur dat we elkaar in New York zagen, wisten wij allebei meteen dat wij ons hele leven bij elkaar zouden blijven. 'We laten elkaar nooit meer los', beloofden we elkaar."

En een half jaar later, toen Keith Tooske in Nederland opzocht, vroeg hij haar ten huwelijk. "Bij de ondergaande zon aan de rand van een rivier ging hij op zijn knieën", zegt ze. "En natuurlijk zei ik meteen ja."

Als ik haar vraag waarom Keith voor haar dé man is met wie ze - zoals ze zegt - oud wil worden, hoeft ze daarover geen seconde na te denken.

"Hij is niet bezitterig. Hij geeft mij de vrijheid mezelf te ontwikkelen. Hij woont in New York, maar hij juichte het idee dat ik in De Drie Musketiers zou kunnen gaan spelen meteen toe. 'Dat is fantastisch voor je', zei hij, terwijl dit toch betekent dat we dan niet altijd bij elkaar kunnen zijn. Maar hij weet en voelt dat ik aan zo'n nieuwe uitdaging toe ben."

"Hij is zelf acteur in New York, waar de concurrentie op dat gebied moordend is. Hij heeft al goede rollen gespeeld in het theater, in films en bij de tv, maar zijn grote doorbraak moet nog komen. Hij blijft ervoor knokken."

Dat zal hij vanaf nu kunnen doen met Tooske aan zijn zijde. Want Tooske zal, nu MTV TMF heeft gekocht, binnenkort wekelijks vanuit New York de Amerikaanse Top 20 op MTV gaan presenteren. "Dat is natuurlijk ideaal voor Keith en mij", zegt ze. "Eind december moet ik dan terug naar Nederland, waar de voorbereidingen starten voor DE DRIE MUSKETIERS. Het zit er wel in dat Keith als de show gaat draaien naar Nederland komt. Onze liefde kent geen grenzen", glimlacht ze. "En we zullen zorgen zo veel mogelijk bij elkaar te zijn."

Daarom stapte zij gisteren, kort nadat zij het nieuws had vernomen dat zij deze rol in DE DRIE MUSKETIERS krijgt, in het vliegtuig naar New York om het daar samen met 'haar' Keith, of zoals ze het zegt, "mijn toekomstige echtgenoot" te vieren.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 16 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.