De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 15 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 

[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street wacht af

Van een onzer verslaggeefsters

   
 

NEW YORK - Op Wall Street was gisteren weinig spektakel te ontdekken. Beleggers waren vooral in afwachting van de economische cijfers die vandaag worden gepubliceerd en leken daarom dan ook geen richting te kunnen kiezen. De Dow Jones-index noteerde 15,7 punten hoger op 10517,55, terwijl de technologiezware Nasdaq-index met een verlies van 7,90 punten op 1854,13 punten sloot.

Terwijl vandaag het consumentenvertrouwen, de inflatie en de industriële productie bekend worden gemaakt, werd gisteren duidelijk dat in januari voor het eerst in een jaar tijd de voorraden van het bedrijfsleven zijn gestegen. De voorraden van bedrijven groeiden met 0,2%, na een herziene daling van 0,5% in december. Analisten dachten dat de voorraden met 0,3% zouden slinken. Het opbouwen van nieuwe voorraden zou volgens marktkenners kunnen duiden op een toegenomen vertrouwen bij het bedrijfsleven.

De werkloosheidsuitkeringen vielen licht tegen. Het aantal aanvragen daarvoor daalde in de week tot en met 9 maart met 3.000 tot 377.000. De financiële markt had gerekend op een daling naar 375 duizend aanvragen.

Eastman Kodak, een van de fondsen die gisteren met nieuws naar buiten kwam, sprong er met een plus van $1,37 op $32,37 uit. Het fotografieconcern heeft aangegeven zijn winstdoelstelling te zullen behalen. Caterpillar krijgt er $1,24 bij op $58,73 nadat AG Edwards het advies voor het fonds verhoogde.

Ketchupgigant Heinz heeft in het derde kwartaal dat liep tot eind januari zijn winst zien dalen van $270,5 tot $201,7 miljoen door oplopende kosten. Mede door overname van de Nederlandse merken Honig en Hak nam de omzet toe met 12,4% tot $2,55 miljard. Heinz won $0,70 op $41,24.

Ook speelgoedketen Toys 'R' Us kwam met beter dan verwachte cijfers naar buiten. Desondanks verloor het aandeel $1,38 op $18,93. Beleggers waren niet zo blij met het nieuws dat het bedrijf obligaties en aandelen wil uitgeven. Netwerktoeleverancier Juniper Networks moet $1,46 inleveren op $11,50 nadat ABN Amro het advies verlaagde van add naar neutral.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 15 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.