De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 15 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Verboden liefde voor
demente hospita

   
 

AMSTERDAM - De 45-jarige kostganger Harm K. uit Enschede heeft een verbod gekregen om het verpleeghuis te bezoeken waar zijn voormalige hospita (87) is opgenomen. De man zegt een liefdesrelatie te hebben met de bejaarde dame, maar haar kinderen vrezen dat hij slechts uit is op het geld van de dementerende vrouw.

De rechtbank in Almelo velde gisteren een oordeel in deze opmerkelijke 'Romeo & Julia-affaire'. Volgens Harm K. is er sprake van een onbereikbare liefde nu het Twentse verpleeghuis hem de toegang weigert. Daarop spande hij een kort geding aan, waarin hij eiste dat hij het verpleeghuis binnen mag.

De rechtbank legde hem gistermiddag echter zowel een straat- als contactverbod op. Daarin is bepaald dat Harm K. zich een jaar lang niet mag ophouden in de buurt van het tehuis. Doet hij dat toch dan kan de directie versterking van de politie oproepen om hem te laten verwijderen.

Klusjes

K.'s advocaat mevrouw P. Hellinga liet gisteren weten dat haar cliënt al sinds de jaren tachtig een liefdesrelatie met zijn vroegere hospita zou onderhouden. De man huurde sinds 1980 een kamer in de woning van de vrouw.

Aanvankelijk knapte hij wat klusjes op voor haar, maar later zou de relatie steeds inniger zijn geworden waarna er ondanks het leeftijdsverschil zelfs sprake zou zijn van wederzijdse liefde.

In de jaren negentig ging het echter mis toen de Hengelose begon te dementeren. De spanningen tussen Harm K. en de dochters van de vrouw liepen hoog op toen de man eiste zijn geliefde te mogen verzorgen en hij zelfs een verpleegkundige de toegang weigerde. Vooral toen de Enschedeër vorig jaar tot tweemaal toe via notarissen een afspraak probeerde te maken voor het opstellen van een samenlevingscontract. Later zou hij ook nog hebben geprobeerd de Sociale Verzekeringsbank zover te krijgen de pensioengelden van de dame naar zijn rekening over te schrijven.

Terreinverbod

De Inspecteur voor de Volksgezondheid greep daarop in en liet de vrouw opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis in Enschede. De kostganger wilde haar daar opzoeken, maar kreeg een terreinverbod.

Van daaruit werd de Hengelose vervolgens overgebracht naar een verpleeghuis in haar woonplaats. Medio vorig jaar kreeg Harm K. ook al eens een straatverbod voor negen maanden om zijn vermeende geliefde daar op te zoeken. Nadat dat verliep deed hij vorige maand andermaal een poging zijn vroegere hospita te bezoeken, maar werd toen met harde hand het verpleeghuis uitgewerkt.

Daarbij zou hij het verplegend personeel hebben bedreigd, waarna hij een nacht in de politiecel doorbracht. Een ultieme poging om via de rechter toch zijn geliefde weer te kunnen zien, draaide gisteren op niets uit.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 15 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.