De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 8 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Alle uitslagen 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Bas van de Goor
zegt Oranje vaarwel

   
 

AMSTERDAM - Na de laatste klap van de verloren kwartfinale in Sydney (september 2000) lag hij minutenlang uitgestrekt op de grond. Diep van binnen wist Bas van de Goor toen al dat zijn laatste interland achter de rug was. Gisteren maakte de rossige reus definitief bekend dat hij niet meer terug zal keren in Oranje.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (213x284, 9kb)
Bas van de Goor (Foto: ANP)
Het besluit van de befaamde middenaanvaller heeft niets te maken met de lichamelijke problemen waarmee hij rond de jaarwisseling werd geconfronteerd. Bas van de Goor is weer helemaal in orde en wil liever vandaag dan morgen de training hervatten. Binnenkort ondergaat hij een medische keuring en daarna hoopt hij in de cruciale fase van de play-offs nog iets voor zijn werkgever Treviso te kunnen betekenen.

Het besluit om Oranje vaarwel te zeggen heeft een heel andere reden. "Ik mis de energie om erin te vliegen en er iets moois van te maken", vertelt hij vanuit Italië "Twee keer heb ik een olympische cyclus meegemaakt en mij hele ziel en zaligheid erin gegooid. Dat kan ik niet meer opbrengen. En als ik niet supergemotiveerd ben, moet ik het niet doen. Dat is niet goed voor mezelf en ook niet voor het team."

Van de Goor had vorig jaar een zomer vrijaf genomen en zou mogelijk in 2002 weer aanhaken. "Toen ben ik erachter gekomen dat ik me niet verveel als ik zomers niet volleybal. Eigenlijk voelde ik na die kwartfinale in Sydney al wel dat het was afgelopen. Maar ik heb die beslissing niet overhaast willen nemen. Nu weet ik dat ik geen spijt meer zal krijgen.'

Enkele weken geleden heeft Van de Goor bondscoach Bert Goedkoop al op de hoogte gesteld. "We hebben een goed gesprek gehad en hij respecteert mijn beslissing. Ik vroeg me trouwens wel af of hij me er werkelijk wel weer bij wilde hebben. Hij had niet echt een plan, een programma of een voorstel. Maar goed, dat had ook niet geholpen. Mijn interlandcarrière is voorbij, mijn volleybalcarrière nog niet."

Bas van de Goor maakte op 27 december tijdens een wedstrijd tegen Finland zijn debuut als international. In totaal speelde 'Kuifje' 295 interlands. Met Oranje won Van de Goor veel eremetaal op grote kampioenschappen. Het olympisch goud van Atlanta, de winst in de World League van 1996 en de Europese titel van 1997 waren de meest bejubelde wapenfeiten. Ook werd Van de Goor regelmatig beloond met persoonlijke prijzen.

TopVolleybal Nederland zal in overleg met de voormalig aanvoerder een passend afscheid verzorgen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 8 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.