De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 8 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Alle uitslagen 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Makaay geniet van Deportivo
   
 

MADRID - Het feestmaal was bestemd voor de spelers van Real Madrid, maar met gemengde gevoelens moest het personeel van restaurant 'Asador Donostiarra' toezien, hoe na middernacht de stoelen door Deportivo La Coruna werden bezet. Een hard gelag in Madrid, waar alles en iedereen gerekend had op een historische triomf van de Koninklijke. Maar op de dag dat Real Madrid exact 100 jaar bestond en koning Juan Carlos persoonlijk aanwezig was bij 'zijn' Copa del Rey, besloot de voetbaltrots van Galicië als zelden tevoren te pieken.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 34kb)
Op de dag dat Real Madrid exact 100 jaar bestond en koning Juan Carlos persoonlijk aanwezig was bij 'zijn' Copa del Rey, besloot Deportivo La Coruna als zelden tevoren te pieken. (Foto: AP)
Vanaf de reservebank had ook Roy Makaay genoten van de wijze waarop Real Madrid in het eigen Estadio Santiago Bernabeu naar een 2-1 nederlaag werd gespeeld. "Normaal is het niet leuk als je vanaf de kant moet toekijken, maar nu werd dat leed toch verzacht door het fantastische spel dat de ploeg vooral de eerste helft liet zien. Dat was echt ongelooflijk goed en de 2-0 voorsprong was dik verdiend. Hoewel we na rust meer onder druk kwamen en Real snel 2-1 maakte, bleven we de betere ploeg en hadden we ook meer moeten scoren."

Overigens wist de 26-jarige Nederlander, dat na de 2-0 voorsprong zijn kansen op een invalbeurt tot een minimum waren geslonken. "De volgende keer beter. In dat opzicht ben ik realist. Op dit moment beschikt Deportivo ook in de breedte over heel veel kwaliteit. Vorige week werd met zes andere basisspelers als tegen Real gewoon uit gewonnen van Sevilla, terwijl er zaterdag tegen Rayo Vallecano weer een heel ander elftal het veld in gestuurd zal worden. Daarom gaan we dit seizoen voor drie hoofdprijzen. Na de Copa del Rey, gelooft iedereen binnen de club in onze kansen om ook de Spaanse titel en de Champions League te winnen."

Met het veroveren van de Spaanse beker heeft de international overigens alle 'Spaanse' prijzen gewonnen. Roy Makaay: "Na het kampioenschap en de Super Cup is dit nummer drie. Dat ik nu niet gespeeld hebt, maakt voor mij niets uit. We waren met 26 spelers naar Madrid gekomen, elf werden er opgesteld, vijf zaten op de bank en tien moesten op de tribune gaan zitten, onder wie diverse internationals. Ik wil er alleen maar mee zeggen, dat heel veel spelers een aandeel hebben in het succes van Deportivo. Dat gevoel geven we ook aan elkaar. Zou dat niet gebeuren, dan zou er een serieus probleem kunnen ontstaan."

Overigens kon Roy Makaay niet wakker liggen van het kunstje dat Deportivo richting Real Madrid had geflikt. "Je kon aan jongens als Raul en Hierro zien dat ze met een geweldige kater zaten. Jammer, maar helaas, omdat het wel op een eerlijke manier is gebeurd. Het was een echte finale, die uiteindelijk door het beste team is gewonnen. Dat Real daardoor op een voor de club zo speciale dag zo'n domper voor de kiezen kreeg, is natuurlijk niet ons probleem. Wij hebben gewoon een heel bijzondere prestatie geleverd, door in het hol van de leeuw te pieken. Dat het uitgerekend op de honderdste verjaardag van Real Madrid gebeurde, is vooral vervelend voor anderen."

Helemaal, omdat in heel Madrid alles in gereedheid was gebracht om meteen met een hoofdprijs de eerste dag van het jubileumjaar af te sluiten. Roy Makaay: "Toen ik na het uitreiken van de beker aan koning Juan Carlos werd voorgesteld, kon ik pas goed zien wie er allemaal in de koninklijke loge zaten. Iemand als FIFA-president Sepp Blatter komt natuurlijk niet naar Madrid om te kijken hoe goed Deportivo La Coruna op dit moment aan het voetballen is. Daarom was het best sneu voor Real, al moest ik wel lachen toen onze supporters massaal 'Lang zullen ze leven' begonnen te zingen. Harde humor, maar wel leuk."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 8 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.