De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 5 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street positief
   
 

NEW YORK - De beurzen in New York hebben gisteren een mooie dag beleefd. De koersen op de financiële markten konden opnieuw winst boeken op de golf van het vorige week gepubliceerde gunstige consumentenvertrouwen. De toonaangevende Dow Jones-index klom met 2,1% tot 10586,06 punten.

"Beleggers zijn positiever geworden door de economische cijfers van vrijdag", aldus een handelaar. Vrijdag werd onder andere bekend dat zowel de inkoopmanagersindex als het besteedbaar inkomen sterker waren gestegen dan verwacht.

Gisteren waren het de financials die de kar in de VS trokken. JP Morgen dikte met 10% aan tot $32,53. Citigroup steeg met 4% tot $47,61 en American Express boekte een winst van 5,5% op $39,38. Ook de Nasdaq wist een plus te boeken: 3,1% op 1858,93 punten.

Daarnaast stond bedrijvenconglomeraat General Motors in de belangstelling van beleggers. De beurskoers noteerde aan het eind van de dag 7% hoger op $58,70. Dat was vooral te danken aan een 'kopen'-aanbeveling van zakenbankier JP Morgan.

De zogeheten S&P Airlines-index klom met maar liefst 3%. Ook dat wijst volgens een handelaar op een sterk teken van toenemend vertrouwen. "Als het goed gaat met de economie, profiteert de luchtvaartindustrie als een van de eersten." De beurskoers van United Airlines profiteerde het meest. De waarde daarvan steeg met 20% tot $16,40. Concurrent Continental zag de beurskoers met 6% toenemen.

Softwareleverancier Oracle moest daarentegen een veer laten van 15% op $13,67. Het bedrijf kwam vrijdagmiddag na sluiting van de beurs met een winstwaarschuwing. Zowel omzet als winst zijn in het derde kwartaal lager uitgevallen dan verwacht. Oorzaak hiervan waren vooral tegenvallende omzetcijfers in Azië.

Home Depot (-0,8% op $49,90) moest de dag eveneens bekopen met een koersdaling. Effectenhuis UBS Warburg verlaagde het beleggingsadvies voor de detaillist.

Ook 3M lag minder goed bij analisten. Lehman Brothers stelde de winsttaxaties voor het bedrijf voor zowel dit als volgend jaar naar beneden bij.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 5 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.