De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 2 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Ruzie om erfenis
van Alain Prost

Van onze speciale verslaggever

   
 

MELBOURNE - De Formule 1 dreunde weer eens op zijn grondvesten door een nieuwe rel. Achter de schermen van Melbourne gistte een laaiend conflict tussen Tom Walkinshaw van Arrows en Paul Stoddart van Minardi. Inzet: de failliete boedel van Alain Prost.

De gewiekste zakenman Walkinshaw bekende bemiddeld te hebben voor 'een groep' (naar verluidt de Engelse zakenman Charles Nickerson), die de restanten van het gestrande blauwe team heeft opgekocht. Via het Franse Handelshof zou dat voor een uitverkoopprijs van slechts 2,5 miljoen euro tot stand zijn gekomen.

Onder zijn firmanaam Tom Walkinshaw Racing, beter bekend als TWR, gaat 'Major Tom' het twaalfde F1-team technisch ondersteunen. Bij de Grote Prijs van Maleisië over twee weken denkt Walkinshaw al aan te treden met de oude Prost onder een nieuwe naam. Maar zonder Ferrari-motoren, die trouwens onder de naam Acer hun werk verrichtten. Ferrari's sportchef Jean Todt, liet op besliste toon weten: "Van mij krijgt hij geen motoren." Overjarige Hart V10's lijken de enige uitweg op korte termijn.

Insiders vermoeden dat Walkinshaw zijn hachje wil redden. Immers, Arrows zucht onder een torenhoge schuldenlast, terwijl hoofdsponsor Orange naar verwachting na dit seizoen de benen neemt. De zaak opheffen en verder gaan als TWR past goed in de kraam van Walkinshaw. Stoddart reageerde als door een adder gebeten op het nieuws. "Als er een team bij komt, scheelt mij dat zo'n twintig miljoen euro aan inkomsten uit tv-rechten. Prost opkopen voor een bodemprijs is slecht voor het imago van de sport, de mensen en de schuldeisers."

De Minardi-eigenaar bestrijdt dat het uit de as herrezen team in Maleisië mag aantreden. "Ze hadden dan hier uiterlijk donderdag moeten zijn." Walkinshaw, op zijn beurt: "Stoddart is zo kwaad, omdat hij zelf te weinig bood."

"Niet waar. Ik hoorde twaalf dagen geleden dat hij Prost ging kopen. Dat wilde ik verhinderen door een tegenbod, anders was hij hier met nog een team geweest. Het ging mij helemaal niet om Prost. Het kostte me veel tijd en geld aan advocaten. Ik deed dat uit eigenbelang en voor de Formule 1. Wat hij doet is juridisch fout en moreel onjuist", aldus de furieuze Australiër.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 2 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.