De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 25 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Feyenoord slaapt
   
 

AMSTERDAM - Crisis is een groot woord, maar Feyenoord moet goed op zijn tellen passen! Wanneer donderdag alsnog de thuiswedstrijd tegen Glasgow Rangers de mist ingaat en drie dagen later de klassieker in Amsterdam tegen Ajax, dan wordt in De Kuip alarmfase 1 van kracht. Dit is het slechtst denkbare scenario voor de club die grote kampioenskansen werd toegedicht. Maar wie geeft er eigenlijk nog een cent voor Feyenoords kansen op de titel? Na gistermiddag zeker niet meer.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 24kb)
Cziommer scoort voor FC Twente 0-1.
Voor de Rotterdammers werd het een zwarte zondag. Nadat de ploeg van Bert van Marwijk pal voor de winterstop al voor gaas ging bij FC Twente (3-2 na een 1-2 voorsprong drie minuten voor tijd), verloor het thuis wederom. Ditmaal door twee doelpunten van de Duitser Simon Cziommer. Kommer en kwel dus in De Kuip waar een deel van de 40.000 ontgoochelde fans niet eens meer het laatste fluitsignaal hoorde.

Het kan verkeren in voetballand. De druk lag bij FC Twente, dat na een nederlaag op zeker afscheid van coach John van 't Schip had genomen. Nu ligt de bal nadrukkelijk bij diens collega Bert van Marwijk. Hij mag hopen dat hij over een paar dagen de Rangers overwint en zondag de klassieker tegen Ajax, dat anders in gezwinde pas op het kampioenschap lijkt af te stevenen.

"Ik had alles verwacht, behalve dit," meesmuilde Van Marwijk. "Dit is een flinke streep door de rekening. De realiteit leert dat we donderdag door moeten komen in de UEFA Cup en zondag zien te winnen bij Ajax om nog in de race te blijven voor het kampioenschap."

Met een uitgelezen concept werd zijn ploeg om de oren geslagen. De Tukkers waren al lang blij wanneer het een punt uit De Kuip zou weten weg te slepen. Het werden er zelfs drie. En ja, als je, zoals Feyenoord, liefst zes punten laat liggen tegen een ploeg die voor lijfsbehoud knokt, dan moet je verder zwijgen en heel lang in een donker hok blijven zitten. Dit was echt een wedstrijd voor bijvoorbeeld Mauricio Aros, de beoogde opvolger van Tomas Rzasa. De Chileen bleef echter langs de kant, waardoor Rzasa opnieuw een zware test moest ondergaan. De getructe oud-Feyenoorder Ellery Cairo wist wel raad met de Pool. Een paar keer liep het nog goed af, maar vervolgens drukte Cziommer doeltreffend af, toen Cairo voorzette en Edwin Zoetebier diens bal losliet.

Feyenoord zette daar weinig tot niets tegenover; het beukte tevergeefs op de muur die de Tukkers voor Sander Boschker hadden opgetrokken. Vijf minuten voor rust had het doek voor Feyenoord al kunnen vallen, maar Kurt van de Paar dreunde in kansrijke positie naast. Langs de lijn zag Van 't Schip dat het goed ging met Twente. Wat heet! Amper 30 seconden na rust was het opnieuw Cziommer, die juichend naar de middencirkel kon rennen. De Feyenoorders voerden achterin een heuse slap-stick op en de kleine Duitser profiteerde handig.

Het betekende gelijk einde verhaal voor Glenn Loovens, de jeugdspeler van Feyenoord. Van Marwijk vond het welletjes, liet eerst Leonardo II als extra aanvaller opdraven, terwijl bij het verstrijken van de minuten ook nog Leonardo 1 en Johan Elmander naar het front werden gestuurd. Feyenoord kwam terug door een fantasisch afstandsschot van Brett Emerton en bleef, met nog 40 minuten te gaan, jagen op de gelijkmaker. De blinde strijdwijze was een kolfje naar de hand van de Tukkers, die zelfs met een historische uitslag Rotterdam hadden kunnen verlaten. Zo voorkwam Zoetebier met een merkwaardige klutsbal de derde van Cziommer, knalde Scott Booth ternauwernood in het zijnet en verraste Van de Paar bijna Zoetebier met een lob à la Pele...

Zelfs een punt zat er voor het lamgeslagen Feyenoord niet in; al had Elmander die wel op zijn schoen. Dus kon Van Marwijk niets anders concluderen dan: "Dit mag nooit een excuus zijn na een Europese wedstrijd." En Kees van Wonderen verwoordde de down-stemming als volgt: "Juist in dit soort wedstrijden moet je de punten pakken om kampioen te spelen. Na die goede wedstrijd in Glasgow had het tegen Twente een mooie voorzetting moeten worden. Maar helaas hadden wij geen anwoord op het spel van Twente. We hebben ze kracht en moed gegeven."

Kracht en moed zal Feyenoord de komende dagen hard nodig hebben, wil het dit seizoen niet buiten alle prijzen vallen.

Feyenoord-FC Twente 1-2 (0-1).

29. en 46. Cziommer 0-1 en 0-2; 50. Emerton 1-2. Scheidsrechter: Haverkort. Toeschouwers: 39.000. Gele kaart: Leonardo II, Rzasa (Feyenoord); Booth, Van der Doelen (FC Twente).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 25 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.