De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 25 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Leefbaar Nederland
staat in de
rode cijfers

   
 

door Sjuul Paradijs HILVERSUM - Nieuwkomer Leefbaar Nederland staat voordat de verkiezingscampagne voor de Tweede Kamer is begonnen in het rood. Een bedrag van 450.000 euro dat op de rekeningen stond op naam van de Stichting Vrienden van Leefbaar Nederland is er nu al doorheen gejaagd.

De ontevreden geldschieters die beslag hebben gelegd op de bankrekeningen uit onvrede met het vertrek van lijsttrekker Pim Fortuyn, onder wie makelaar Harry Mens, kunnen vooralsnog naar hun geld fluiten. De top van Leefbaar Nederland probeert morgen nog tot een vergelijk te komen met de geldschieters.

Volgens Leefbaar Nederland-voorzitter Jan Nagel is het geld opgegaan aan de huur van nieuwe kantoorruimte, het aantrekken van medewerkers en het bestellen van drukwerk. "We gaan geld inzamelen. We zijn ontkleed en ontbloot, maar dan kan iedereen wel zien dat we ruggengraat hebben," aldus Nagel, die gisteren bij de presentatie van de kandidaat-Kamerleden bekendmaakte dat boerenleider Wient van den Brink afziet van een plek op de lijst.

Alleen ex-minister Tjerk Westerterp, officier van Justitie Fred Teeven en hoogleraar David Pinto zijn de overgebleven bekende Nederlanders op de kandidatenlijst. Daarnaast zijn er veel kandidaten bij de top-20 met enige ervaring in de gemeentelijke politiek.

Ook een aansprekende lijsttrekker is na het pijnlijke vertrek van Fortuyn nog niet gevonden. David Pinto is gevraagd om zich beschikbaar te houden, maar de man heeft zich ook al opgeworpen om voor Leefbaar Nederland mee te doen aan de verkiezingen voor het Europees Parlement van volgend jaar. "Of ik wil lijsttrekker worden of anders naar Europa," zei Pinto, die daarmee voor verwarring zorgde bij het bestuur van Leefbaar Nederland.

Willem van Kooten, platenbaas en bestuurslid van Leefbaar Nederland, ziet veel in een eventueel lijsttrekkerschap van Jan Nagel. Vooralsnog kiest Nagel, lijsttrekker voor Leefbaar Hilversum, bij succes op 6 maart voor voortzetting van zijn wethoudersschap.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 25 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.