De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 23 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Onenigheid in kabinet Israël over lot Arafat

Van onze correspondent

   
 

TEL AVIV - De twee zwaargewichten in het Israëlische kabinet, premier Ariel Sjaron en Defensieminister Benjamin Ben-Eliezer, hebben ruzie gekregen over het reisverbod voor de Palestijnse leider Jasser Arafat. Sjaron wil Arafat nog steeds vasthouden in zijn door Israëlische tanks omsingelde kantoor in Ramallah, terwijl Ben-Eliezer vindt dat Arafat weer moet kunnen reizen omdat hij deze week de moordenaars van de Israëlische minister van Toerisme, Rehavam Zeevi, heeft gearresteerd.

Ben-Eliezer wees er op dat Arafat nog steeds de leider van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, Ahmed Saadat, vasthoudt. Het Volksfront had de aanslag op Zeevi vorig jaar opgeëist. Er is daarom volgens Ben-Eliezer geen reden "om eigenwijs te zijn". Arafat moet in zijn visie nu vrij kunnen reizen om de diplomatie weer een kans te geven in het conflict tussen Israël en de Palestijnen.

Volgens Sjaron heeft Arafat nog niet genoeg gedaan om militante Palestijnen in het gareel te houden. De Palestijnen zweren de door Sjaron aangekondigde 'bufferzones' te zullen bestrijden. Volgens Ahmed Abdel Rahman, een naaste adviseur van Arafat, dienen die er alleen maar voor van de Palestijnse gebieden "één grote gevangenis te maken". Om heel andere reden zien de joodse kolonisten op de Westoever ook niets in zo'n zone. "Het enige antwoord is de ontmanteling van de Palestijnse autoriteit en de terroristische organisaties", aldus een woordvoerder van de kolonisten.

Terugtrekking

Het Israëlische leger heeft gezegd zich gisteren volledig uit de Gazastrook te hebben teruggetrokken. Eerder deze week was Israël de Gazastrook nog met tanks binnengevallen.

In een supermarkt in de nederzetting Efrat op de Westoever schoot een klant een Palestijnse man dood die een klein explosief liet ontploffen. Waarschijnlijk was het de bedoeling dat met de ontploffing een grote explosief geactiveerd zou worden. Een 60-jarige Israëli is in zijn auto doodgeschoten iets ten noorden van Jeruzalem. De man was vanuit een passerende wagen beschoten.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 23 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.