De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 21 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Olympisch diploma voor
bobduo Jurg en Kiemel

   
 

AMSTERDAM - En of ze geslaagd zijn voor hun olympisch bobexamen, anders hadden ze toch geen diploma gekregen! Eline Jurg en Nannet Kiemel verbaasden vriend en vijand - en misschien ook wel een beetje zichzelf - door bij het olympische debuut van het bobsleeën voor vrouwen beslag te leggen op de zesde plaats in de 2-mansbob. Ilse Broeders en Jeannette Pennings completeerden het Nederlandse feestje met een keurige tiende plaats.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 18kb)
Met een olympisch diploma in de koffer kunen de bobsters Eline Jurg en Nannet Kiemel met een tevreden gevoel terugkijken op hun race. (Foto: REUTERS)
"Gaaf hè, hier had ik echt niet op gerekend", kraaide Jurg het na afloop van de tweede en laatste run uit van vreugde. "Tjsemig man, we krijgen gewoon een olympisch diploma. Reken maar dat we vanavond een klein feestje gaan vieren."

Jurg en Kiemel dankten hun zesde plaats in het door het Amerikaanse duo Bakken/Flowers gewonnen onderdeel aan twee constante runs, die hen een zevende en zesde plaats en een totaaltijd van 1.39,18 opleverden. Daarmee bleven ze 1,42 seconde verwijderd van de winnaars; een voor bobbegrippen gapend gat, maar daar hadden de twee Nederlandse vrouwen gisteren terecht geen boodschap aan.

"Het ging niet eens zo heel goed, ik maakte hier en daar wel wat stuurfoutjes", aldus Jurg. "Tijdens de trainingen hebben we zelfs een veel betere run gemaakt. Maar eerlijk is eerlijk, meer dan een zesde plaats had er hier, zelfs met twee perfecte runs, waarschijnlijk niet ingezeten. Daarvoor is het gat met de nummer vijf gewoon te groot. En dan te bedenken dat we een rotseizoen achter de rug hebben, waarin ik veel te veel last van blessures heb gehad. Hier in Salt Lake City ging het ook weer mis, ik heb de tweede trainingsrun zelfs moeten laten lopen, omdat ik te veel last had van mijn rug en mijn nek. Die zijn zo goed mogelijk los gemasseerd en de adrenaline deed de rest." Het verrassend goede olympische resultaat deed Jurg enthousiast richting toekomst kijken: "We gingen hier vooral naartoe om te leren, ons doel ligt verder in de tijd. In Turijn 2006 moeten we er echt staan, daar wil ik de komende tijd keihard voor gaan werken. Deze zesde plaats is dan ook de perfecte stimulans voor de toekomst. We zijn echt superblij."

Broeders en Pennings, de twee vrouwen die bij de Winterspelen Nederland II bemanden, peilden hun stemming na de veroverde tiende plaats bescheiden op 'tevreden'. Broeders: "Natuurlijk wil je altijd meer, maar met dit resultaat moeten we tevreden zijn. Meer zat er gewoon niet in."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 21 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.