De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 21 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Pierre van Hooijdonk wacht
warm onthaal bij Rangers

   
 

GLASGOW - Pierre van Hooijdonk is back in town! In Glasgow, de stad waar hij acht jaar geleden in het groen-witte zebra-shirt van Celtic uitgroeide tot de grote mijnheer die hij thans is. Op Park Head, de voetbaltempel, wordt de naam van Pierre van Hooijdonk nog met respect uitgesproken. Maar hoe anders is het bij de Rangers, vanavond de van ongeduld trappelende tegenstander van Feyenoord. De Gers kunnen het bloed van de lange Feyenoorder wel drinken. Want als je voor Celtic hebt gespeeld, ben je voor hen altijd staatsvijand nummer één. De spreekkoren aan het adres van 'Big Pete' zullen vanavond (kick-off om 21.00 uur) door merg en been gaan. Niets staat de fanatieke aanhang van het met een oranjesaus doordrenkte Rangers in de weg om Van Hooijdonk het leven zo zuur mogelijk te maken.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 23kb)
Pierre van Hooijdonk is back in town! (m)
En niet alleen op de volgepakte tribunes; ook in het veld mag Pierre wel twee paar ogen en scheenbeschermers hebben om de blauwe furie te kunnen weerstaan. Van een hetze tegen de 32-jarige Brabander is nog net geen sprake, maar dat er op hem geloerd wordt, staat vast. In de aanloop naar deze Europa Cup-kraker praatten de boys van technisch-directeur Dick Advocaat en zijn manager Alex McLeish zich moed in. En ja, wat is er dan een makkelijker prooi dan 'Pi-Air'? "Van Hooijdonk is voor mij", blufte Lorenzo Amoruso, de rambo van de Rangers. Deze Italiaanse spaghettivreter en aanvoerder zal niet rusten eer hij de scalp van Pierre van Hooijdonk in zijn tas heeft gestopt.

Van Hooijdonk zelf reageerde uiterst kalm op het indianengehuil in Schotland. "Ik verheug me op deze wedstrijd. Het wordt een hel en ik zal negentig minuten lang uitgefloten worden. Maar", zegt Feyenoords topscorer in bange dagen, "juist in dit soort wedstrijden speel ik het best. Al die verhalen horen trouwens bij zo'n wedstrijd als deze. Men vergeet blijkbaar dat de Rangers mij in een grijs verleden ook wilde hebben. Ik heb ze toen verteld dat ik dat echt niet maken kon, omdat ik al voor Celtic had gespeeld."

Amoruso heeft daar nauwelijks weet van. Het zal hem ook verder worst zijn. Hij is al weken helemaal gefocust op die levensgevaarlijke spits uit Rotterdam. "Ik heb Van Hooijdonk een paar keer op de video gezien. Het is vast een goede speler, maar wij hebben genoeg kwaliteit om hem op te vangen", zegt de Italiaan met leeuwenmoed, om er vastberaden aan toe te voegen: "Van Hooijdonk is voor mij!"

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (300x370, 28kb)

De voorstopper van de Rangers heeft kennelijk zo veel zelfvertrouwen, dat hij tussen neus en lippen door ook de naar het kantoor gepromoveerde Dick Advocaat nog een kat gaf. "Advocaat was van tijd tot tijd moeilijk te begrijpen; met McLeish kun je beter praten. Hij houdt iedereen happy, ook degenen die niet spelen." Onder McLeish voelt Amoruso zich meer op zijn gemak. "En niet alleen ik, alle spelers voelen zich meer op hun gemak en geconcentreerder."

Dat zal nog moeten blijken, want zijn directe tegenstander Van Hooijdonk is hier in Schotland zo scherp als een mes. Net zoals trouwens bij zijn debuut voor Celtic, bijna acht jaar geleden. Het 'boertje' uit Brabant, met in zijn kielzog familie, vrienden en een paar journalisten, kende een glansdebuut voor Celtic.

Op het moment dat de fans van plan waren om hun onvrede over het optreden van Van Hooijdonk te uiten, dribbelde Pierre richting strafschopgebied. En terwijl links en rechts spelers van Hearts als dominostenen omvielen, plantte hij zijn rechterschoen tegen de bal. Een paar seconden was het stil, waarna de Celts gek van vreugde werden. Met een bal in de kruising zorgde de Nederlander voor de enige treffer. Zijn kostje was daarmee gekocht en een nieuwe bijnaam ('Big Pete') terstond geboren.

Feyenoord en Celtic niet in de laatste plaats hopen vurig dat Van Hooijdonk dit geniale moment nog een keer herhaalt. Ibrox en Lorenzo Amoruso in het bijzonder houden bij voorbaat de adem in.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 21 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.