De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 21 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  FC Groningen legt
Den Bosch over knie

Van onze sportcorrespondent

   
 

DEN BOSCH - In het streven om het spelen van de nacompetitie te ontlopen heeft FC Groningen een belangrijke overwinning behaald. In Brabant werd FC Den Bosch op overtuigende wijze over de knie gelegd. Het werd 1-4 voor de Noorderlingen. Grote man aan Groningse zijde was Dejan Curovic. Met één goal en een assist had hij een groot aandeel in de overwinning. Een publiekswissel was zijn beloning.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (295x438, 16kb)
Dejan Curovic ...uitblinker... (Foto: Dijkstra b.v.)
De eerste helft begon spectaculair. Beide ploegen lieten veel strijdlust zien, maar het was toch FC Groningen dat het eerste doelpunt scoorde. Arjen Robben ontving de bal in de middencirkel en ging op avontuur. Voor Fred van der Hoorn en Peter Uneken was niet meer dan een figurantenrol weggelegd, zij werden als pionnen omzeild en het diagonale schot van Robben was ook Kris Mampaey te machtig. Een schitterende goal van de jeugdinternational, die hiermee zijn club in een ideale positie manoeuvreerde. Met Dejan Curovic beschikken de Noorderlingen immers over een perfect aanspeelpunt en daar maakten de Groningers dan ook dankbaar gebruik van.

FC Den Bosch ging op zoek naar de broodnodige gelijkmaker, maar in plaats van langzij te komen, keken de Brabanders na 22 minuten tegen een nog grotere achterstand aan.

Groningen plaatste een perfecte counter. Mohammed Allach, die later geblesseerd uit zou vallen, won het duel van zijn directe tegenstander Fabian de Freitas en zette de counter op. Via het centrale aanspeelpunt Curovic belandde de bal bij Ignacio Tuhuteru, die nagenoeg alleen op Mampaey af kon lopen. De kleine aanvaller schoot beheerst binnen: 0-2. Diezelfde Tuhuteru bracht de spanning ook weer terug in de wedstrijd. Nog geen drie minuten later legde hij de Bossche aanvaller Mourad Mghizrat over de knie in het strafschopgebied. De terechte penalty werd door spits Bart Van den Eede beheerst ingeschoten. Vanaf dat moment golfde het spel op en neer, beide ploegen kregen kleine kansen. Gescoord werd er echter niet meer in het eerste bedrijf.

In de tweede helft werd de wedstrijd al vrij snel beslist. Targetman Curovic kapte en draaide net zo lang in het Brabantse strafschopgebied tot hij in schietpositie was en knalde de bal snoeihard achter de Bossche goalie. Dit betekende de nekslag voor Den Bosch, dat nog wel aanzette, maar niet meer tot scoren kwam. In blessuretijd maakte Robben er zelfs 1-4 van.

Het hoogtepunt voor de Brabanders in de tweede helft was dan ook het debuut van Etienne Olf. Hij verving na ruim een uur spelen Fabian de Freitas, die opnieuw teleurstelde. Voor de Brabanders betekent de nederlaag opnieuw een tegenslag. In Den Bosch ging men uit van zes punten in de wedstrijden tegen Sparta en Groningen, maar uiteindelijk werd het er maar eentje.

Hetgeen betekent dat de Bosschenaren volop meedoen aan de strijd in de onderste regionen van KPN Eredivisie. En dat had niemand gedacht toen het realistische Den Bosch de winterstop als middenmoter inging. De Brabanders zullen het waarschijnlijk ook een tijdje zonder Mourad moeten stellen. De aanvaller, die een schikkingsvoorstel van de tuchtcommissie weigerde, zal zo goed als zeker toch geschorst worden wegens zijn rode kaart, die hij opliep tegen Sparta. Door de weigering kon hij toch nog meespelen tegen de Groningers, maar voor de komende wedstrijden is dat hoogst onzeker.

FC Den Bosch - FC Groningen 1-4 (1-2). 6. Robben 0-1, 22. Tuhuteru 0-2, 24. Van den Eede 1-2 (strafschop), 51. Curovic 1-3, 90. Robben 1-4. Scheidsrechter: Bossen. Toeschouwers: 4896. Gele kaart: Robben, Matthijs (FC Groningen).

FC DEN BOSCH: Mampaey 6, Faerber 6, Van der Hoorn 5, Uneken 5, Van Kapel 5, Plum 5.5, Deckers 5 (Peijs -), Michels 5.5, Mourad 5, Van den Eede 5.5, De Freitas 5 (Olf -).

FC GRONINGEN: Beukenkamp 6, Allach - (Johansson 5), Schoenmakers 6, Matthijs 6.5, Florén 6, Hoogstrate 6.5, Tuhuteru 6 (Van Gessel -), Broerse 7, Boussaboun 6, Curovic 7, Robben 7.5.

Rapporteur: Peter Kemper.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 21 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.