De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 21 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Ex Davids wil ook in
Italië aangifte doen

   
 

AMSTERDAM - Profvoetballer Edgar Davids hangt ook in Italië strafvervolging boven het hoofd vanwege mishandeling van zijn ex-vriendin, het Amsterdamse fotomodel Sarah H. De vrouw overweegt binnenkort aangifte te doen bij de politie in Turijn omdat de bedreigingen en het afranselen volgens haar ook in Italië hebben plaatsgevonden. Davids nam gisteren een dagje vrij van de training van Juventus en verschool zich voor journalisten.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 15kb)
Edgar Davids (Foto: ANP)
Afgelopen maandag diende Sarah H., die wordt bijgestaan door advocaat mr. A. Moszkowicz, al een officiële aanklacht in bij de Amsterdamse recherche.

Volgens het Amsterdamse parket zal Davids op korte termijn door de politie worden ontboden om te worden verhoord. Geeft hij hieraan geen gehoor, dan loopt Davids volgens het OM het risico te worden aangehouden.

Het politieonderzoek is overigens gisteren overgedragen aan de recherche van Diemen omdat in die plaats volgens H. de mishandelingen zouden hebben plaatsgevonden.

Justitiewoordvoerder Robert Meulenbroek zegt dat mogelijk met de Italiaanse justitie zal worden samengewerkt bij het onderzoek. Volgens hem is aangifte gedaan van in totaal acht gevallen van mishandeling in Nederland en Italië. "Maar het kan zo zijn dat de rechter aan drie of vier feiten voldoende heeft om tot een veroordeling te komen en dan hoeft het Italiaanse deel van het verhaal in de strafzaak niet eens te worden behandeld."

Bij voetbalclub Juventus zijn de beschuldigingen aan het adres van de sterspeler gisteren keihard aangekomen. Na afloop van de training, zonder Davids overigens, sprak Juventus-trainer Marcello Lippi zijn bezorgdheid uit over de problemen waarin zijn vedette verzeild is geraakt.

"Dit zijn heel vervelende privé-problemen voor Davids", aldus Lippi, die vooralsnog geen consequenties aan de aanklacht wil verbinden. "Dat beslissen we pas op het moment dat hij daadwerkelijk door de rechter wordt veroordeeld."

Sarah H. liet gisteren tegenover deze krant weten dat ze erg veel steunbetuigingen heeft gehad.

"De telefoon stond roodgloeiend. Veel mensen wilden me een hart onder de riem steken. Dat heeft me goed gedaan", aldus het 23-jarige fotomodel.

Mr. Abraham Moszkowicz, H.'s advocaat, bevestigde gisteren dat zijn cliënt overweegt ook in Italië aangifte te doen. De raadsman sloot niet uit dat in een civiele procedure een schadevergoeding van Davids zal worden geëist.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 21 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.