De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 21 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Patrick Kluivert redt
punt voor Barcelona

Van onze sportcorrespondent

   
 

BARCELONA - Barcelona heeft ternauwernood een punt aan het duel met AS Roma overgehouden. De Catalanen domineerden bijna een uur lang, maar lieten zich kort na rust door het uiterst uitgekookte AS Roma verschalken: (0-1). Pas acht minuten voor tijd kwam de thuisclub langszij. En zoals zo vaak de laatste weken was Patrick Kluivert de gevierde man (1-1).

Barcelona-trainer Rexach had het team na de zege op Deportivo afgelopen zaterdag onveranderd gelaten. Dat betekende dat B-speler Thiago Motta opnieuw in de basis stond. Maar de pas 19 jaar oude Braziliaan ging in zijn eerste grote internationale optreden gebukt onder plankenkoorts. Met name in het eerste kwartier leidde frequent balverlies van Motta tot gevaarlijke counters van de Italianen. Trainer Fabio Capello bleek de video's tot in details te hebben bestudeerd. Want iedere

uitval van AS Roma verliep volgens hetzelfde patroon: de aanval opzetten over rechts gevolgd door de harde diagonale voorzet waar het centrale duo Frank de Boer/Christanval de grootste moeite mee had.

Al binnen het eerste kwartier kreeg AS Roma zo uitstekende mogelijkheden. Maar Batistuta schoot rakelings naast, terwijl Totti de bal kinderlijk eenvoudig in de handen van doelman Reina wipte. Na een kwartier was Motta van de zenuwen bevrijd en wist hij Antonioli met een venijnig schot voor het eerst op de proef te stellen. De Italiaanse doelman verslikte zich in de inzet, maar Saviola was te verbouwereerd om het eerste buitenkansje te verzilveren.

Barcelona verstevigde zijn greep op de wedstrijd, vooral via Luis Enrique en Cocu die weer de rol van spelverdeler toegemeten kreeg. Af en toe kwam Barcelona gevaarlijk door en liet bij vlagen aardige staaltjes voetbal zien. Zoals de wonderschone combinatie met hakballetjes tussen Kluivert en Saviola, die verdediger Samuel alleen wist af te stoppen met een opzichtige handsbal.

De beide backs Sergi en Puyol kwamen regelmatig tot de achterlijn maar de afwerking bij Barça liet te wensen over. Vooral de positie van Kluivert deed Barcelona weinig goeds. De sterke spits liet zich regelmatig ver terugzakken, waardoor Barcelona voorin fysieke kracht tekort kwam.

Maar ook AS Roma verzuimde de schaarse kansen te benutten. Candela kreeg alle ruimte van de wereld, maar in plaats van te schieten ging hij zich te buiten aan nutteloos getreuzel. Op slag van rust kreeg Barcelona zowaar een unieke kans maar Rivaldo vergat zijn been uit te steken op een harde voorzet van Sergi.

Na rust gaf Barcelona onbegrijpelijk het initiatief uit handen. De opgerukte Zebina mocht ongehinderd tot de achterlijn doorstoten, maar zijn trekbal bereikte geen medespeler. Het was echter een voorbode voor het naderende onheil voor Barcelona. Tien minuten na rust bleef de hele defensie van Barcelona toekijken bij een vrije trap van Totti, waarna back Panucci ongehinderd kon inschieten:(0-1). Met Overmars

voor de moegestreden Saviola en Rochemback voor Motta probeerde Rexach alsnog de gelijkmaker te forceren. Maar Rivaldo, fraai aangespeeld door de weer imponerende Puyol, knalde bij zijn enige positieve actie in het hele duel op de vuisten van Antonioli.

In de 82e minuut kreeg de thuisclub alsnog loon naar werken. Candela ging opzichtig in de fout en verspeelde de bal aan Puyol. Diens voorzet werd door Kluivert meedogenloos ingeschoten.

Kluivert bleek niet de enige Nederlandse spits die goud waard was voor zijn club. Ook Ruud van Nistelrooy bewees zijn onschatbare waarde. Drie minuten voor tijd nam hij plaats achter de bal en bracht hij Manchester United vanaf de strafschopstip naast Nantes (1-1). De Fransen waren al in de negende minuut via Moldovan op voorspron gekomen.

Groep A: Nantes-Manchester United 1-1 (1-0). 9. Moldovan 1-0, 87. Van Nistelrooy 1-1 (strafschop). Scheidsrechter Vassaras (Gri).

Boavista-Bayern Munchen 0-0. Scheidsrechter Michel (Slo).

Groep B: Barcelona-AS Roma 1-1 (0-0). 57. Pannuci 0-1, 82. Kluivert 1-1. Scheidsrechter Veissiere (Fra).

Liverpool-Galatasaray 0-0. Scheidsrechter Melo Pereira (Por).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 21 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.