De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 20 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Aangifte mishandeling tegen Davids
   
 

AMSTERDAM - Justitie in Amsterdam start een strafrechtelijk onderzoek tegen international Edgar Davids wegens bedreiging en zware mishandeling van zijn (ex-)vriendin. Aanleiding tot het onderzoek is een aanklacht van het 23-jarige Amsterdamse fotomodel Sarah H., die jarenlang samenwoonde met Davids en een tweejarig kindje van hem heeft.

De vrouw zegt dat zij de afgelopen jaren in Italië en Nederland vele malen ernstig is mishandeld en bedreigd door de Juventus-voetballer.

Sarah H. heeft gisteren in bijzijn van haar advocaat mr. A. Moszkowicz officieel aangifte gedaan bij de recherche van politiebureau IJ-tunnel in Amsterdam-Oost.

De Amsterdamse politie en advocaat Moszkowicz hebben dit gisteren tegenover deze krant bevestigd.

De mishandelingen door Davids zouden volgens de aanklacht al zijn begonnen kort nadat hij in '98 een relatie met het Amsterdamse model kreeg. Vooral in periodes dat Davids geblesseerd was, had hij volgens zijn vriendin talloze driftaanvallen en koelde hij zijn woede op haar.

Zeven tot acht keer werd Sarah H., dochter van een gerenommeerd arts, door Davids finaal in elkaar geslagen. Het letsel was soms zo ernstig dat zij weken niet als model kon werken. Ook kneep Davids zijn slachtoffer een keer zo langdurig de keel dicht, dat ze dacht te worden vermoord, zo heeft H. gisteren tegenover de politie verklaard.

De agressie bij Davids nam volgens het slachtoffer toe toen de profvoetballer afgelopen zomer betrokken raakte bij het nandrolon-schandaal, waardoor hij een schorsing opliep.

Sarah H. werd tijdens een woede-uitbarsting van haar vriend door een raam geduwd, waardoor ze een diepe snijwond aan haar arm opliep. Daarna kreeg ze nog een keiharde vuistslag van Davids in haar gezicht.

De clubarts van Juventus behandelde de verwondingen maar zou hebben geweigerd een medische verklaring over de aard van het letsel op te stellen.

Volgens bronnen uit de omgeving van de slachtoffer zou de laatste mishandeling dateren van vorige week maandag. Davids, die in Nederland was in verband met de interland van Oranje tegen Engeland, zou zijn vriendin toen hebben aangevallen in Diemen en hebben geroepen dat hij haar iets heel ergs zou aandoen als ze naar de politie zou stappen.

Volgens Moszkowicz heeft zijn cliënte lang getwijfeld over de aangifte. "Het ligt natuurlijk emotioneel moeilijk om zoiets tegen de vader van je kind te moeten doen", aldus de advocaat, die zegt alle vertrouwen in het politieonderzoek te hebben.

De aangifte van gisteren, die wordt ondersteund door gedetailleerde medische verklaringen en foto's van een ernstig toegetakelde Sarah, kan verstrekkende gevolgen hebben voor de middenvelder van Oranje.

De recherche van bureau IJ-tunnel begint vandaag een uitgebreid onderzoek, waarbij ook de voetballer zal worden verhoord. Politie en justitie nemen mishandelingen in de relatiesfeer hoog op en zijn vorig jaar zelfs een speciaal project gestart om geweld in huiselijke kring terug te dringen.

Een van de maatregelen is dat aangiftes van mishandeling in de relatiesfeer niet meer kunnen worden ingetrokken. Dit om te voorkomen dat de dader zijn slachtoffer zo onder druk zet, dat deze de zaak niet doorzet.

Mocht Davids door het openbaar ministerie worden gedagvaard, dan hangt de international een pittige straf boven het hoofd. Profbokser Regilio Tuur werd vorig jaar wegens mishandeling van zijn vriendin veroordeeld tot 310 uur dienstverlening, vijf maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een verplichte psychologische behandeling.

Het is niet voor het eerst dat Davids met justitie in aanraking komt. In Milaan raakte hij zes jaar geleden betrokken bij een vechtpartij op straat. Twee mannen en een vrouw kregen ruzie met de middenvelder, omdat die zijn auto dubbel parkeerde en daarmee de auto van de drie klem zette. Bij het handgemeen ging Davids het drietal te lijf met een met metaal versierde handschoen, waarvoor hij later werd aangeklaagd door justitie. De zaak werd later geschikt door betaling van ruim 20.000 euro door Davids aan de slachtoffers.

De middenvelder, die gisteren in Turijn was in verband met de Champions League-wedstrijd Juventus-Deportivo La Coruna, was niet voor commentaar bereikbaar.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 20 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.