De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 16 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Kritiek op steun RNA aan beleggers
   
 

AMSTERDAM - In het enquêterapport naar de overnamestrijd rond vastgoedfonds Rodamco North America uiten de onderzoekers kritiek op de financiële steun die het management aan een groep aandeelhouders heeft gegeven. De Stichting Belangenbehartiging Beleggers RNA (SBBR) kreeg tot dusverre €200.000 ter bekostiging van het verzet tegen grootaandeelhouder Westfield, zo meldt het rapport. "Weinig kies", oordelen de onderzoekers.

SSBR was een bondgenoot van de directie van het vastgoedfonds RNA in de strijd tegen de overnameplannen van de Australische vastgoedbeheerder Westfield. Het is als aandeelhoudersclub een van de betrokken partijen van de procedure bij de Ondernemingskamer. De onderzoekers van deze rechtbank menen dat SBBR zelf de kosten van deze procedure had moeten dragen. "Het gelijkheidsbeginsel brengt mee dat RNA hierin niet intervenieert ten gunste van een bepaalde groep aandeelhouders."

Tim Koster, directielid van RNA, reageerde gisteren verbaasd. "Oud nieuws. Al bij de eerste rechtszitting was bekend dat we SBBR financieel ondersteunen. We hebben kleine aandeelhouders zo een spreekbuis gegeven. Dat is niets schandaligs. Dat de onderzoekers daar nou een andere mening over hebben."

De financiële steun laat echter op z'n minst enige twijfel groeien over de onafhankelijkheid van SBBR. In een eerder verband sprak Peter Paul de Vries, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), al zijn verbazing uit over het feit dat de beleggersclub wel erg op de lijn van het RNA-management zat. "Ik had een wat kritischer houding van SBBR verwacht. Maar het is bijna onmogelijk om je in deze omstandigheden onafhankelijk op te stellen."

SBBR-bestuurslid Hélène Vletter-Van Dort: "We hebben steeds gezegd dat we door het management werden gesteund." Of daarbij het exacte bedrag van twee ton is genoemd? "Ja, ik geloof het wel. Bovendien zijn we niet alleen door RNA met grote bedragen gesteund. Ook andere beleggers en instituten hebben geld gegeven."

Vletter-Van Dort geeft toe dat RNA wel een van de drie grootste geldschieters is geweest. "Die steun doet echter niets af aan onze onafhankelijkheid. Ook de VEB krijgt zulke steun als zij actie voert."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 16 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.