De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 13 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Alles over de vleugels

Van onze speciale verslaggevers

   
 

AMSTERDAM - Nagenoeg dezelfde selectie van ex-bondscoach Louis van Gaal, maar het elftal van de nieuwe man Dick Advocaat verschilt vanavond tegen Engeland waarschijnlijk op zes plaatsen in vergelijking met de oefeninterland tegen Denemarken november vorig jaar. Michael Reiziger, Frank de Boer, Giovanni van Bronckhorst, Patrick Kluivert en Ronald de Boer zijn blijven staan terwijl Edgar Davids zeker in actie komt in de tweede helft.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 19kb)
De nieuwe leiding van Oranje (Van Hanegem, Advocaat en Van Lingen v.l.n.r.) is gebaat bij een goed resultaat tegen Engeland. (Foto: Fotografie Rob de Jong)
,,Phillip Cocu en Davids spelen allebei een helft als linkshalf", lichtte Advocaat een tip van de sluier op. Voorgangers van de bondscoach richtten hun elftal dusdanig in, dat de tweede en derde aanvoerder altijd samen aan spelen toekwamen. Voor vanavond hoeft Advocaat die keus niet te maken. Voor de toekomst wilde hij zich er nog niet op laten vastpinnen.

Oranje keert terug naar het 4-3-3-systeem, wat volgens Louis van Gaal nauwelijks meer houdbaar was op het internationale platform. Dick Advocaat en zijn assistent Wim van Hanegem denken daar anders over zolang Nederland de beschikking heeft over spelers, die op de vleugel kunnen spelen. ,,Jongens als Marc Overmars, Victor Sikora, Ronald de Boer en achterhand Boudewijn Zenden of een Andy van der Meyde kunnen daar goed uit de voeten. Met een individuele actie zijn ze in staat een man uit te spelen en dan bieden ze zoveel rendement dat het verantwoord is met buitenspelers te spelen", aldus Advocaat. Die eraan toevoegt: ,,Bij balverlies mogen ze verdedigend niet verzaken."

Hetzelfde geldt voor de schaduwspits, die de bondscoach om bovenstaande reden liever aanvallende middenvelder noemt. ,,Dan weet degene die daar staat dat hij meer moet doen dan slechts aanvallen. Tegen Engeland zal ik nauwgezet volgen hoe het elftal en de spelers individueel omschakelen."

Tijdens het groepsgesprek 's ochtends, met een nadere kennismaking van spelers en bondscoaches, werd tevens het huishoudelijk reglement uit de doeken gedaan. ,,Niets bijzonders", volgens Advocaat. ,,Je vertelt gewoon de regels van het huis, waaraan iedereen zich heeft te houden. Niets meer en niets minder. Zoals in elk gezin." 's Avonds werkte Oranje de laatste training af. De eerste keus won het onderlinge partijtje met 3-1 door treffers van Ruud van Nistelrooy, Marc Overmars en Phillip Cocu. Victor Sikora scoorde tegen. Tegen Engeland zal het niet zo eenvoudig gaan alhoewel Oranje de oefeninterland medio augustus vorig jaar op White Hart Lane met 2-0 won.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 13 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.