De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 13 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Molenaar geschokt
door bontprotest

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 22kb)
Frans Molenaar toont een foto van de graffiti die hij op zijn huis aantrof.
AMSTERDAM - Topcouturier Frans Molenaar is op zijn privé-adres in Amsterdam-Zuid het slachtoffer geworden van een aanslag door dierenactivisten. De bekende ontwerper is zwaar aangeslagen. Naar gisteren pas bekend is geworden, werd de woning van Molenaar aan de Oranje Nassaulaan, afgelopen weekeinde twee maal belaagd.

Daarbij zijn met stenen de ruiten ingegooid, gordijnen gescheurd, sloten en houtwerk vernield en is geprobeerd zijn auto onklaar te maken. De groep eist dat Molenaar stopt met het werken met bont.

Hoewel de couturier naar aanleiding van eerdere bedreigingen de politie had geïnformeerd dat hij doelwit zou kunnen worden van terreur, greep de politie niet in.

Molenaar heeft gisteren de hulp van burgemeester Cohen ingeroepen om te proberen de politie ertoe te bewegen hem bescherming te bieden. Bovendien wil hij de schade, volgens hem ruim 25.000 euro, verhalen op de gemeente.

Molenaars persoonlijke assistente Mirjam Bax heeft verschillende dreigtelefoontjes ontvangen waarin wordt aangekondigd dat haar "nek met een kapotte fles" zal worden doorkliefd en dat haar "keel zal worden dichtgeknepen" als ze nog langer voor Molenaar blijft werken.

Mirjam Bax zegt geschokt: "Het is echt verschrikkelijk. Als deze mensen in staat zijn vijf ruiten van het privé-huis in te gooien, zijn ze dan niet óók in staat hun dreigementen uit te voeren? Ik vind het in ieder geval geen prettig idee. We hebben natuurlijk aangifte gedaan. Komende maandag gaat de politie ons tussen 9 en 11 uur 's ochtends bellen, zodat we aangifte kunnen doen van hetgeen hier afgelopen weekeinde is gebeurd! Pas dan is er iemand beschikbaar!"

Frans Molenaar: "Ik dacht dat wij in Nederland in een vrij land woonden! De politie zit bij ons om de hoek, maar doet gewoon niets." Hij vindt de eis dat hij moet stoppen met het gebruiken van bont onzinnig: "De hele wereld gebruikt het, Rome, Parijs, New York, en dan zou ik moeten stoppen? Ik gebruik vossenbont en nertsenbont, het verkoopt waanzinnig goed, de klanten vragen erom. Zelfs onze Koningin droeg tijdens het huwelijk een prachtige kraag van vossenbont."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 13 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.