De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 7 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Feyenoord naar eerste plaats
door zege op Fortuna Sittard

   
 

ROTTERDAM - Met een minimale prestatie hield Feyenoord het maximale aantal punten binnen tegen Fortuna Sittard. In De Kuip werd het anderhalf uur afzien voor de gedoodverfde kampioen. Pas halverwege het doodsaaie duel (1-0) zette Jon-Dahl Tomasson het sein op groen. De immer in beweging zijnde Maasstedelingen konden deze avond weer op nummer één komen. En blijven, want dat is het grote doel dat men voor ogen heeft.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x284, 14kb)
De Deense spits Jon-Dahl Tomasson bewees tegen Fortuna andermaal zijn waarde voor Feyenoord. Met de enige treffer in het saaie duel schoot hij de Rotterdammers naar de koppositie in de eredvisie.
Deze maand zal Feyenoord een behoorlijke buffer dienen op te bouwen met het oog op de zware uitbeurten bij Ajax (3 maart) en PSV (14 april). Wat dat betreft moet er - wil de Coolsingel in zicht blijven - een einde komen aan grillige uitslagen, zoals de 3-2 nederlaag bij FC Twente na drie minuten (!) voor tijd nog met 1-2 voor gestaan te hebben.

Tevens zal Van Marwijk snel duidelijk moeten maken met welke spelers hij in de kampioensrace wil blijven. Gisteravond bijvoorbeeld draaide Ebi Smolarek ten faveure van Johan Elmander uit het weerhuisje. Maar het wachten is op Bonaventure Kalou en Leonardo 1; twee spelers waar een back het voor in de broek doet. De twee balvirtuozen moeten dan niet voor eigen parochie preken, doch zich volledig ondergeschikt maken aan degenen die al een hele poos de kar trekken, zoals Pierre van Hooijdonk, Patrick Paauwe, Kees van Wonderen, Paul Bosvelt en Jon-Dahl Tomasson.

De Deen verkeert in bloedvorm en het is dan ook niet verwonderlijk dat Barcelona naar de gunsten van deze kilometervreter annex goaltjesdief dingt.

Inmiddels heeft het duo Van Hooijdonk/Tomasson 31 doelpunten gescoord. Hun honger naar nog meer doelpunten is nog niet gestild, zo bleek pas laat tegen Fortuna Sittard, momenteel het 'zieligste jochie' van de eredivisie. Nog wel, want degradatie lijkt met een zware serie voor de boeg onafwendbaar. Maar zie: enige logica in voetbal is er nooit en te nimmer. Fortuna deed het naar behoren; Feyenoord bakte er in de eerste helft werkelijk niets van.

Het Legioen, toch altijd met een 30.000 man sterk, had er zwaar de balen in. Slappe pogingen van Tomasson en 'baby' Smolarek konden de Limburgers nauwelijks verontrusten. Een striemend fluitconcert voor de kampioenen in spe was dan ook volkomen terecht. Want zo ga je niet met je supporters om. Mensen, die doodziek van een nederlaag en elke euro driemaal omdraaien om hun favorieten aan het werk te zien in binnen- en buitenland.

Gelukkig zette Feyenoord er een tandje bij, zoals dat zo mooi heet. Maar de favorieten verzaakten. En dat kan natuurlijk niet wil je straks de kampioensschaal in de wacht slepen. Tandenknarsend moest dit karwei toch geklaard worden. Vraag bleef door wie dan wel? Waakzaamheid was geboden, daar Fortuna inmiddels sluipschutter Ronald Hamming de piste had ingestuurd.

Een minuut of 23 voor het einde van dit armetierige potje was het Tomasson die koppend en via via de juiste richting gaf na een corner van Brett Emerton. Dat was 1-0 en viel er terstond een last van de schouders van al degenen die Feyenoord een warm toedragen. Supersaai en toch de volle winst? Het blijven onvoorspelbare zaken in voetballand.

Feyenoord - Fortuna Sittard 1-0 (0-0). 68. Tomasson 1-0. Scheidsrechter: Oskam. Toeschouwers: 32.000.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 7 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.