De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 7 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Sparta sprokkelt
opnieuw een punt

Van onze speciale verslaggever

   
 

BREDA - Na nederlagen in de eerste twee wedstrijden van het nieuwe jaar had NAC-trainer Henk ten Cate een duidelijke boodschap voor zijn elftal: de thuiswedstrijd tegen Sparta moest en zou in winst worden omgezet. Dit lukte uiteindelijk niet doordat Sparta op de valreep uit een strafschop op 2-2 kwam.

Ten Cate zag zich door de schorsing van centrale verdediger Rob Penders genoodzaakt wat omzettingen in zijn elftal te doen. De sinds de winterstop van een zware knieblessure herstelde Rick Versteeg verhuisde een linie naar achteren; op het middenveld kwam Orlando Engelaar erbij. De Rotterdammer, met het postuur van een basketbalcenter, heeft een opvallend goede techniek voor een speler van zijn lengte. Engelaars beste actie leverde net geen treffer op doordat Cristiano de paal raakte. Op dat moment was het al 1-0 door een treffer van Kevin Bobson, die door het hart van de Sparta-defensie sneed en beheerst afrondde.

Nog voor rust maakte Sparta uit een soortgelijke aanval gelijk: 1-1 door Ousmane 'Papa' Sanou. In de tweede helft zette NAC de gasten met de rug tegen de muur. Sparta kwam nauwelijks meer in de buurt van het doel van Gabor Babos, wat het publiek verleidde tot het spreekkoor 'Sparta Den Bosch'. De grootste kans in deze fase was niettemin voor Sparta: Elbekay Bouchiba schoot via de handen van Babos tegen de paal.

NAC werd pas echt doortastend na de entree van Glen Salmon, die de matig op dreef zijnde Cristiano verving. Bij een prima voorzet van Bobson aarzelde Salmon geen moment: 2-1. Pal na deze treffer kreeg Sparta een uitstekende kans op de gelijkmaker. Het schot van Sieme Zijm strandde echter ook weer op de paal.

Daarna leek er niets meer aan de hand voor NAC, totdat in de slotseconden van de blessuretijd twee invallers roet in het eten gooiden. Nourdin Boukhari kopte door op Michel Langerak, die werd getorpedeerd door Babos. De toegekende strafschop werd door Denni Conteh onberispelijk benut: 2-2.

NAC - Sparta 2-2 (1-1). 12. Bobson 1-0, 35. Sanou 1-1, 72. Salmon 2-1, 90. Conteh 2-2 (strafschop). Scheidsrechter: Sterk. Toeschouwers: 11.589. Gele kaart: Babos (NAC).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 7 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.