De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 4 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Ontroerendste koninklijk huwelijk sinds tijden
Elegante en serene bruid!

Van onze verslaggevers

   
 

AMSTERDAM - Voorpaginanieuws was het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima ook in buitenlandse zondagskranten. Veel foto's van 'De Kus' en andere momenten van de balkonscène. Verder vooral aandacht voor het sprookjesachtige van de gebeurtenis, soms omschreven als Disney-achtig. Ook veel aandacht voor de trouwjapon van de prinses. "Een elegante en serene bruid", schreef de Spaanse krant ABC.

De Duitse Bild am Sonntag spande de kroon met ruim een halve voorpagina en een hele bijlage over 'Máximas Traumhochzeit'. "Und die Sonne küsste mit", kopte Bild in grote oranje letters boven een voorpaginastukje over het "ontroerendste koninklijk huwelijk sinds lange tijd".

Supervrouw

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 29kb)
Voorpaginanieuws was Het Huwelijk ook in buitenlandse zondagskranten. (Foto: Anko Stoffels)
De verslaggevers van Bild komen in een lang verhaal in de bijlage tot de conclusie dat het een sprookjeshuwelijk was, "hoewel er al lange tijd geen koninklijke bruid geweest is die zoveel moest huilen".

De door de zondagskrant ingeschakelde bestsellerschrijfster Hera Lind noemt Máxima een 'supervrouw' die steeds zichzelf blijft en die "Willem-Alexander van een melkmuil in een echte man heeft veranderd".

'De Bruid zegt Ja' is de Nederlandse kop boven een stuk in de Oostenrijkse Der Standard. De verslaggever van de Britse The Sunday Times had minder goed opgelet. Volgens hem zei Máxima tijdens de dienst in De Nieuwe Kerk "Ick Will".

Daarnaast nog een kritische noot in The Sunday Times, opgetekend uit de mond van D66-Kamerlid Van Walsem die zei dat het huwelijk "schande heeft gebracht over het Nederlandse koningshuis en over de Nederlandse natie".

De Britse boulevardbladen meldden nauwelijks iets over het huwelijk, maar de respectabele Sunday Times reserveerde ruimte op de voorpagina voor een flinke foto van een ontroerde Maxima, die omschreven wordt als een "orange blossom".

Hollywood

De Noorse krant Aftenposten besteedde net zoveel aandacht aan het aandeel van de Scandinavische vorstelijke gasten aan de 'hoedenparade in Amsterdam' als aan het verslag van de huwelijksceremonies.

De Australische krant The Sunday Herald besteedde een hele pagina aan het huwelijk. "Europa's minst opvallende koninklijke familie heeft zaterdag de meest glanzende bruiloft sinds tijden gegeven. Filmpremières in Hollywood waren er niets bij", aldus de Sunday Herald.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 4 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.