De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 4 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Willem-Alexander en Maxima gezien in Zürich
Bruidspaar naar sneeuw

Van onze verslaggevers

   
 

ZÜRICH - Prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn op huwelijksreis naar de sneeuw Gistermiddag kwam het echtpaar rond enen aan op het vliegveld Kloten bij Zürich. Dit heeft de plaatselijke politie bevestigd. Volgens een woordvoerder op de luchthaven landde om 12.50 uur een toestel uit Londen. De Britse hoofdstad werd al genoemd als een van de plaatsen waar het jonge paar meteen na het huwelijk de ouders van Máxima zou kunnen treffen.

De prinses en haar prins werden op het vliegveld opgevangen en reden volgens ooggetuigen weg in een karavaan van drie auto's waarvan twee met een Zwitsers kenteken en een met Nederlandse nummerplaten.

De stop in de sneeuw is de eerste etappe van een huwelijksreis over de wereld die volgens ingewijden minimaal een maand duurt en waarin het paar ook nog in Salt Lake City zal opduiken. Ofwel tijdens de Olympische Spelen of wel bij de daaropvolgende Paralympics.

Skiën

De bestemming van het paar is vooralsnog onbekend. Bruid en bruidegom verblijven waarschijnlijk in de driehoek tussen de bekende pleisterplaatsen van de Oranjes: de Oostenrijkse dorpen Lech en Zürs en het Zwitserse Sankt Moritz, waar de familie Heineken een buiten heeft. In Lech dook gisteren een groot aantal Nederlandse persmensen op. Tevergeefs in afwachting van het paar.

Het gebied rond Lech en Zürs is een geliefd oord van Willem-Alexander en Máxima. Tijdens de romantische opmaat naar hun huwelijk brachten ze er regelmatig enkele dagen door.

In de zomer om te wandelen of te fietsen, 's winters om te skiën.

Daags na hun verloving, op 30 maart vorig jaar, kwamen de twee met een grote groep vrienden samen in Sporthotel Lorünser in Zürs. Tot nu toe is het paar hier echter nog niet gesignaleerd.

In Lech wordt de komende dagen ook koningin Beatrix verwacht voor haar jaarlijkse wintersportvakantie. Zij verblijft zoals altijd in een appartement bij Gasthof Post.

Tijdens het dejeuner afgelopen zaterdagmiddag in het Paleis op de Dam sprak de Koningin volgens aanwezigen zeer warme woorden tot haar zoon, maar met name ook tot Máxima. De sprekers werden aangekondigd door prins Constantijn die tijdens dit besloten evenement optrad als ceremoniemeester.

Het paar werd toegesproken door de broer van Máxima, Martín Zorreguieta, die alle lachers op zijn hand wist te krijgen.

Ook de Prins van Oranje sprak enkele woorden van dank. Met name aan het adres van zijn zieke vader, die hij bedankte voor de steun voor Máxima tijdens de bewogen periode voorafgaand aan de verloving.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 4 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.