De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 4 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Crisis beheerst aandacht
van de Argentijnen

Van onze correspondent

   
 

BUENOS AIRES - 'De Tranen van de Prinses'. Onder die kop bracht het toonaangevende Argentijnse dagblad Clarin in zijn zondagseditie een bijna zes pagina lange reportage over Het Huwelijk. Op de onderste helft van de voorpagina een kleurenfoto waarop Willem-Alexander vertederd toekijkt terwijl zijn bruid een traantje wegpinkt op het moment dat de klanken van de tango Adiós Nonino door de Nieuwe Kerk galmen. Met die tranen heeft zij volgens de krant het 'kille hofprotocol' doorbroken. De Argentijnse prinses heeft volgens Clarin een 'frisse wind' doen waaien in de Nederlandse monarchie.

De twee grootste kranten van Argentinië openden hun edities evenwel met de laatste nieuwtjes omtrent de geïmplodeerde economie en verwezen de berichtgeving uit Amsterdam naar de onderkant van hun voorpagina's.

Domkop

Het progressieve dagblad Pagina/12 beperkte zich zelfs tot een piepklein blokje linksonder op zijn omslag. De linksliberale krant spotte met de 'nieuwe lady Di' en haar 'domkop Willem', die volgens de krant door de schrijver Jeroen Brouwers is omschreven als iemand met "het intellect van een krop sla".

De gezaghebbende krant La Nacion meldt: 'Máxima verwezenlijkt haar droom en is nu een Nederlandse prinses'. Foto's van de gouden koets en de kus op het bordes prijken op de voorpagina. La Nacion bracht zijn lezers verder korte bijdragen geschreven door de Nederlandse ambassadeur te Buenos Aires, Craanen, en diens Argentijnse ambtgenoot te Den Haag, Davedere.

De Nederlandse afgezant verhaalt over de toegenomen belangstelling voor alles wat Argentijns is in ons land, terwijl de Argentijnse diplomaat schrijft er met prinses Máxima een collega bij te hebben gekregen.

De Argentijnse televisie was wegens een tekort aan deviezen zaterdag niet in staat om de huwelijksvoltrekking live te brengen. Gedurende de dag werden wel enkele samenvattingen uitgezonden waarbij de pracht en praal bewondering oogstte, zoals mocht blijken door de telefonische reacties van kijkers.

Het persbureau Telam omschreef de ceremonie als "streng maar lieflijk". Maar meer dan 82 regels konden er niet af, tegenover meer dan duizend regels voor de crisis.

Het belangrijkste nieuwsitem bleef het besluit van de Hoge Raad om de restricties op het betalingsverkeer ongrondwettig te verklaren. De regering kan hierdoor geen gevolg geven aan het uitgestippelde economische beleid en ervaart het vonnis als een oorlogsverklaring.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 4 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.