De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 2 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Lammers begint
slijtageslag vooraan

Van onze Telesportredactie

   
 

AMSTERDAM - Phil Hill die in 1961 de eerste Amerikaanse wereldkampioen in de Formule 1 werd, geeft vandaag het sein om de motoren te starten voor de 40ste 24 uurs-race van Daytona. De 74-jarige, in Miami (Florida) geboren Hill zal tijdens het meest prestigieuze sportscar-evenement van Noord-Amerika als 'Grand Marshall' optreden. De erebaan is als saluut bedoeld voor de gerenommeerde topper van weleer die ook de lange-afstandsraces in Daytona, Le Mans (driemaal!) en Sebring wist te winnen. Het groene sein voor de slijtageslag laat Hill over aan starter Walter Fisher die Jan Lammers als één van de eerste zal wegvlaggen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 14kb)
Jan Lammers zal als één van de eersten starten. (Foto: AP)
Op de 2,5 mijls lange tri-ovale baan met wanden van 31 graden steilte noteerde Lammers met de Crawford-Judd de derde snelste tijd. Op de persconferentie na afloop van de kwalificatie vertelde hij tevreden met zijn klassering te zijn. "Je startplaats is hier niet cruciaal, maar het is prettig vooraan te staan. Alles verliep probleemloos en vanaf de eerste training zaten we comfortabel in de top drie. De weersomstandigheden (24/25 graden Celsius) waren iets anders dan tijdens de testdagen, dus wat betreft de afstelling had iedereen met een nieuwe situatie te maken. We hebben er het beste weten uit te halen", aldus de tweevoudig Daytona-winnaar na de kwalificatie van slechts 15 minuten waarin de in Amerika wonende Belg Didier Theys de snelste was met een Dallara-Judd.

Ook de teams met de Nederlandse coureurs Klaas Zwart, Mike Hezemans, Cor Euser en Duncan Huisman reden zich in de eerste kwalificatie bij de eerste 35 van de 79 wagens, hetgeen bepalend was voor de startopstelling. De overige deelnemers moesten in een tweede kwalificatie-sessie de overige startplaatsen verdelen. Onder hen bevond zich ook het Marcos Mantis-trio Peter van der Kolk-Pim van Riet-Stefan de Groot.

Startposities 40ste Rolex 24 Uren van Daytona (Florida, VSt): 1. Theys-Lienhard-Papis-Baldi (Bel/Zwi/Fra/Ita) Dallara-Judd 1.42,058 (gem. 202,089 km/uur), 2. Lupberger-Bell jr-Toivonen (ZAf/GBr/Fin) Ascari-Judd 1.42,157, 3. Lammers-Stewart-Mowlem (Ned/VSt/GBr) Crawford-Judd 1.42,478, 11. Collins-Zwart-Vann (GBr/Ned/GBr) Ascari-BMW 1.45,485, 23. Euser-D. Huisman-Lockie (Ned/Ned/GBr) Marcos Mantara 1.51,778, 30. Hezemans-Gregg-Zonca-Bunting (Ned/VSt/Ita/VSt) 1.53,968, 67. Van der Kolk-Van Riet-de Groot (Ned) Marcos Mantis 2.08,458.

Tweevoudig Indy 500-winnaar Arie Luyendijk gaat volgende week aan de 'warming-up' voor de beroemde 500 mijlsrace op 26 mei aanstaande beginnen. Op 6 februari neemt hij deel aan de testdag van de Indy Racing League op de California Speedway in Fontana. Hij komt dan weer uit voor zijn team Treadway Racing uit en rijdt met een G Force-Menard.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 2 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.