De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 2 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Aftellen voor ja-woord

Van onze verslaggevers

   
 

AMSTERDAM - Het aftellen is begonnen. Nog enkele uren en prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta zijn man en vrouw. Het aanstaand echtpaar heeft de afgelopen nacht, na een swingende avond in de ArenA, in het Paleis op de Dam doorgebracht te midden van de naaste familieleden van de prins en enkele goede vrienden.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x340, 10kb)
Prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta staan in de spotlights na afloop van het Nationaal Huwelijksfeest in de Amsterdam ArenA. Met optredens van onder anderen Marco Borsato en Sita onstond gisteravond een waar volksfeest. De kroonprins bedankt mede namens zijn aanstaande bruid alle aanwezigen en eenieder die zich had ingespannen om er een groots festijn van te maken. (Foto: MATTY VAN WIJNBERGEN)
Het paar werd in de Amsterdam ArenA getrakteerd op een waar volksfeest. Naast de koninklijke familie waren ook premier Kok en zijn vrouw Rita present alsmede Nelson Mandela en prins Charles. De hoge gasten waren getuige van een ouverture van muziekkorpsen uit iedere provincie van Nederland.

Innig verliefd met de handen ineengestrengeld genoot het droompaar van optredens van onder anderen Willeke Alberti, Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis en de Marokkaanse muziekgroep Kazbaa. De slappe lach kregen ze van de jeugdfilmpjes van Willem-Alexander die tussen het programma door werden getoond. Het evenement werd aan elkaar gepraat door Loes Luca. Na afloop bedankte de kroonprins mede namens Máxima alle aanwezigen en eenieder die zich had ingespannen om er een grandioos feest van te maken.

Willem-Alexander en Máxima kregen namens het Nederlandse volk een cheque ter waarde van ruim 3,6 miljoen euro dat door het Nationaal Oranjecomité werd overhandigd. Dit geld gaat naar het Oranjefonds en is bedoeld om onze multiculturele samenleving te oliën.

Gistermiddag kwam het paar alvast even naar de Nieuwe Kerk om een laatste blik op de bloemenpracht te werpen en alvast op het ja-woord te oefenen. Koningin Beatrix kwam ook nog even langs en maakte met een eigen camera opnamen. De fragiele prins Claus spaarde zijn krachten om vandaag zoveel mogelijk van de festiviteiten mee te kunnen maken.

Bruid en bruidegom stonden ook al in het middelpunt van de belangstelling in het Concertgebouw. Daar kregen Máxima en haar droomprins een concert aangeboden door het Concertgebouworkest. Omringd door 1600 genodigden waaronder Heineken- topman Karel Vuursteen, Joop van den Ende, oud-Philips baas Cor Boonstra, schrijver Harry Mulisch en politicus Hans van Mierlo, luisterden de koninklijke gasten naar een concert onder leiding van de dirigent Ricardo Chailly. Voorafgaand speelde het orkest het Wilhelmus dat door Máxima luidkeels werd meegezongen.

Ballet

Het orkest voerde een suite uit het ballet 'Romeo en Julia' van de Russische componist Sergej Prokofjev uit. Dit meest pure liefdesverhaal gebaseerd op het werk van Shakespeare eindigt in de dramatische dood van de geliefden.

De prins en Máxima daalden na het concert van de tribune af om zelf de bloemen aan de dirigent en de eerste violist te geven.

De prins dankte niet alleen het orkest voor zijn 'mooie, zeer mooie spel', maar ook burgemeester Cohen en de stad Amsterdam "voor de verbazingwekkende gastvrijheid en de grote inspanningen de zijn gepleegd om ons huwelijk in deze stad mogelijk te maken. Heel, heel erg bedankt".

Verwijzend naar het dramatische einde van Romeo en Julia zei de prins dat voor deze gelegenheid het slot van het liefdesverhaal misschien beter even herschreven had kunnen zijn.

Het orkest had tot slot nog een verrassing in petto waarbij als toegift een door de legendarische Argentijnse tangozanger Carlos Gardel beroemd gemaakte tango, in een klassiek jasje werd uitgevoerd. Vandaag vindt u in deze krant de speciale kleurenbijlage over Het Huwelijk. Morgen ontvangen onze abonnees ook nog eens een speciale zondagseditie, met ál het nieuws over 02-02-02. Ook de mensen die niet zijn geabonneerd kunnen deze bijzondere krant bemachtigen: Wie De Telegraaf op maandag los koopt, treft als speciale service de zondagseditie als gratis bijlage.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 2 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.