De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 1 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Procter stemt blij

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - Op Wall Street zorgden verrassend goede resultaten van was- en voedingsmiddelenconcern Procter & Gamble én positieve uitlatingen van analisten over chipfabrikant Intel gisteren voor optimisme. Het zorgde ervoor dat de Dow Jones-index uiteindelijk 157,14 punten (1,6%) hoger kon sluiten op 9920,00. De technologiezware Nasdaq Composite mocht 20,50 punten (1,1%) bijschrijven op 1933,94.

Uit de reeks economische cijfers die deze week bekend zijn gemaakt valt af te leiden dat de economische vooruitzichten inderdaad wat verbeteren, constateerden handelaren gisteren. De grote vraag zou echter nog altijd zijn wie de nieuwe Enron wordt.

Onder beleggers is twijfel gezaaid of what you see - de cijfers die bedrijven presenteren - echt wel is what you get (de winst die daadwerkelijk wordt behaald). Het lijmen van die vertrouwensbreuk zou wel eens enige tijd kunnen gaan kosten, aldus de handelaren.

Het voordeel van de twijfel kreeg vooralsnog was- en voedingsmiddelenconcern Procter & Gamble. De Dow-component presenteerde gisteren tweedekwartaalresultaten die iets beter waren dan verwacht. P&G zou zich ook nog altijd op zijn gemak voelen met eerder uitgesproken resultaatverwachtingen over het hele boekjaar.

Analisten van CS First Boston beloonden cijfers en verwachtingen met een opwaartse bijstelling van het houdenadvies (naar kopen). Prudential deed hetzelfde. Het aandeel P&G mocht 4,3% schrijven op $81,68.

Goede zaken deed ook chipmaker Intel (+3,5% op $35,04). Analisten van Merrill Lynch gaven het aandeel een sterk koopadvies op middellange termijn. De introductie van een nieuwe chip zou de concurrentiepositie van Intel sterk verbeteren. Concurrent Advanced Micro Devices boekte ondanks de uitspraken van Merrill Lynch een koersstijging van 1,8% tot $16,05.

Elizabeth Arden verdiende geen schoonheidsprijs. Het aandeel moest 28% terug tot $10,06, nadat de fabrikant van beauty products een winstwaarschuwing gaf en zei 10% van het personeel op straat te zullen zetten.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 1 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.