De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 31 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Jaspers in vorm
voor Masters

   
 

VEGHEL - Aan wie zal staatssecretaris Margo Vliegenthart de kampioensbeker driebanden mogen uitreiken als zondagmiddag in Veghel de laatste carambole van het Nederlands kampioenschap zal zijn gemaakt? Op voorhand heeft titelverdediger Dick Jaspers, die voor de elfde keer in zijn carrière het predikaat master kan laten bijschrijven, de beste papieren.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 16kb)
Dick Jaspers
De Brabander lijkt goed in vorm en speelde afgelopen zondag in de vaderlandse competitie een wereldpartij, gespeeld tegen de Belg Eddy Merckx. Jaspers verloor weliswaar de partij, maar zijn moyenne van 2.800 moet hem vertrouwen geven voor de komende titelstrijd. De dag ervoor klopte hij de nummer één van de wereldranglijst, de Zweed Torbjörn Blomdahl met 50-45. Het was bijna een jaar geleden dat Jaspers zijn eeuwige opponent wist te verslaan.

In de Blauwe Kei staan zestien geplaatste spelers voor de Otter-Westelaken masters te zwoegen voor een plaatsje bij de laatste acht en liefst een podiumplaats. Er zijn vier poules van vier spelers waarvan de beste twee zich plaatsen voor de volgende ronde. Frans van Kuijk moet in poule A, gezien zijn kwaliteit, de volgende ronde weten te bereiken. Ook Jean-Paul de Bruijn, die tweemaal in de finale heeft gestaan, is een grote kanshebber voor de tweede ronde, al denken John Tijssens en Harry van der Ven daar mogelijk anders over.

De oud-prof voetballer Anno de Kleine is aanvoerder van poule B en heeft Jan Arnouts en Ad Koorevaar als gevaarlijke outsiders. Roland Uytdewillegen bereikte de masters door Dick Jaspers in het laatste grand prixtoernooi in de eerste ronde naar huis te sturen en kan in poule B ook voor een stunt zorgen.

Jaspers heeft in zijn poule C dorpsgenoot Gerwin Valentijn, Louis Havermans en Arie Weyenburg als concurrenten. Met name Gerwin Valentijn heeft in het verleden voor verrassingen gezorgd. Raimond Burgman voert poule D aan met Henk Habraken, Clemie van Wanrooij en debutant Ton Beemsterboer. De 38-jarige middenstander uit Haarlem, schilder van beroep, wist zich in de grand prixwedstrijden aardig in de kijker te spelen en kan in Veghel de nodige ervaring op doen. De Haarlemmer speelt in de eerste divisie van Safety Holland.

De titel is, naast de fraaie beker, goed voor 6000 en bovendien zijn er in Veghel ook dit jaar weer aantrekkelijke financiële premies voor de spelers te winnen. Zo is het hoogste partijgemiddelde goed voor 2250 en de speler die in de eerste beurt de set weet uit te maken met een serie van vijftien mag met een nieuwe auto naar huis rijden.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 31 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.