De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 31 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Topomzet Wall Street
   
 

NEW YORK - De beurzen in Amerika hebben gisteren een topdag beleefd. Er werd voor bijna $2 miljard omgezet. Daarmee staat 30 januari 2002 op de vijfde plek van hoogste omzetten aller tijden. Alleen in de eerste handelsdagen na de aanslagen van 11 september vorig jaar, werden hogere omzetten gehaald, met de top op 17 september 2001.

Onder die grote belangstelling steeg de Dow Jones-index met 1,5% tot 9762,86 punten. Dat is een plus met 144 punten. De meeste vaart werd daarbij in het laatste uur behaald. De hele dag noteerde de Dow in de plus, maar tot het laatste uur schommelde de winst tussen de 10 en 30 punten.

Het waren meevallende cijfers over de Amerikaanse economie die beleggers gisteren insipiratie gaven. Zo groeide de economie in de Verenigde Staten in het vierde kwartaal onverwacht met 0,2%, terwijl de meeste economen rekening hielden met een afname. De stijging was vooral te danken aan de kooplustige Amerikaanse consument. Daardoor pakten detailhandelsbedrijven als Wal-Mart en Home Depot stevige koerswinsten. De beurswaarde van Wal-Mart dikte met 3,2% aan tot $59,75. Die van Home Depot wist een koerswinst van 4,4% te boeken op $49,07.

Op het rentebesluit van de Federal Reserve werd nauwelijks gereageerd. Beleggers waren er al vanuit gegaan de de rente ongewijzigd zou blijven. De Nasdaq pakte gisteren een winst van 1,1% op 1913,42 punten.

Grote bedrijven als AT&T, AOL Time Warner en Philip Morris publiceerden gisteren kwartaalcijfers. Telecombedrijf AT&T zag de koers met 2% dalen tot $17,45. De winst per aandeel daalde van 24 tot 5 dollarcent.

De cijfers van mediaconcern AOL Time Warner waren conform verwachtingen, maar het bedrijf bleef op de vlakte ten aanzien van de verwachting voor dit jaar. Het kostte het aandeel 1,1% van zijn waarde. De stukken AOL Time Warner wisselden voor $26,40 van eigenaar.

Genotsmiddelenconcern Philip Morris boekte een mooie winstgroei, maar ook dat was evenveel als analisten hadden voorspeld. De beurskoers daalde met 0,4% tot $49,57.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 31 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.