De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 28 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  De Graafschap bezegelt lot Fortuna Sittard
   
 

AMSTERDAM - De Graafschap heeft Fortuna Sittard op pijnlijke wijze duidelijk gemaakt dat de Limburgse ploeg in de KPN Eredivisie niets meer te zoeken heeft, 5-0.

De uitslag had hoger kunnen uitvallen als de thuisploeg zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen. Maar het werd wel duidelijk welk lot de Limburgers staat te wachten: degradatie.

Door het gebrek aan vechtlust leek het wel of de ploeg van trainer De Koning zich heeft neergelegd bij rechtstreekse degradatie. Alleen de opvolger van de onlangs ontslagen Hans Verel zelf lijkt nog in lijfsbehoud te geloven.

"Ik had goede hoop op een prima resultaat. We hebben een goede voorbereiding op de tweede seizoenshelft gehad, dus we gingen vol overtuiging naar De Graafschap. Uiteindelijk kwam er niets van terecht. We kregen vooral les in agressiviteit. Maar ik weiger de moed op te geven", aldus De Koning tegen beter weten in.

Fortuna Sittard streed in Doetinchem voor wellicht zijn laatste kans om aansluiting te krijgen bij de rest van de staartploegen. Bij winst hadden de Limburgers de achterstand op De Graafschap verkleind tot vijf punten. Door de kansloze missie op de Vijverberg blijft het gat met een andere degradatiekandidaat als Sparta negen punten.

Daar komt nog bij dat de komende vijf wedstrijden voor de hekkensluiter loodzwaar zijn. Gezien het armetierige spel tegen De Graafschap is tegen achtereenvolgens PSV (thuis), Feyenoord (uit), Vitesse (uit), Heerenveen (uit) en Ajax (thuis) het ergste te vrezen.

De Graafschap - Fortuna Sittard 5-0 (2-0). 27. Van den Brom 1-0, 40. Van Vossen 2-0, 65. Van Vossen 3-0, 76. Van Leerdam 4-0, 89. Meerdink 5-0. Scheidsrechter: Jol. Toeschouwers: 11.200. Rode kaart: 70. Volmer (Fortuna Sittard). Gele kaart: Van Leerdam (De Graafschap), Van der Hoeven, Dirkx (Fortuna Sittard).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 28 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.