De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 22 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  'Normaal verschijnsel' Kurt Warner weer superieur
   
 

AMSTERDAM - Aan het sprookje van Kurt Warner lijkt maar geen einde te komen. In 1998 speelde de quarterback nog bij Amsterdam Admirals, om vervolgens in januari 2000 de Super Bowl, de finale van de National Football League, te winnen met St. Louis Rams. De voormalig vakkenvuller, die in de NFL voor een minimumsalaris van $150.000 speelde, werd bij toverslag multimiljonair (nieuw contract $65 miljoen dollar). Sports Illustrated bracht de 'Wonderboy' op de cover en de redacties van talkshowhosts Jay Leno en David Letterman brachten 'de-man-uit-het-niets' als ster voor het voetlicht. Opeens sprak heel Amerika over de zwaargelovige Kurt Warner, die regelmatig werd gevraagd naar zijn periode in onze hoofdstad. "Amsterdam? Prachtige stad, mooie tijd. De hoerenbuurt, waar ik regelmatig doorheen moest lopen om bij mijn hotel te komen, vond ik de enige smet op mijn verblijf. Dat hoeft van mij niet zo nodig."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
Kurt Warner. (Foto: AP)
Inmiddels is Kurt Warner een 'normaal verschijnsel' in de NFL, maar de prestaties zijn er nog steeds. Onder leiding van de mega-ster - maar ook de ijzersterke defensie - verpletterde St. Louis deze week Green Bay Packers met 45-17 en het is nog één stap verwijderd van de Super Bowl. Warner gooide 18 complete-passes van de dertig, goed voor 216 yards en twee touchdowns.

Alleen Philadelphia Eagles (33-19 winst op Chicago Bears) kan komende zondag in de finale van de National Football Conference (NFC, een afdeling van de NFL) nog roet in het eten gooien voor Rams. De winnaar van dat duel, dat in St. Louis wordt afgewerkt, speelt de Super Bowl tegen de beste van de andere afdeling, de American Football Conference (AFC).

Baltimore Ravens nam vorig jaar de Vince Lombardi Trophy over van Rams. Afgelopen weekeinde ging de ploeg, uitkomend in de AFC, onderuit in Pittsburgh tegen Steelers (27-10), en kan prolongatie van de hoofdprijs op zijn buik schrijven. De kans is groot dat Kurt Warner tegenover een andere ex-Admirals-speler komt te staan, want Steelers treft in de eindstrijd van de AFC zondag New England Patriots uit Boston. Bij Patriots speelt kicker/punter Adam Vinatieri, die in 1996 samen met oud-Ajacied Hans Werdekker een duo vormde bij de Amsterdamse prof-formatie. MPV Vinatieri speelde eerder met Patriots ook al in de Super Bowl, maar die ging verloren.

Normaal gesproken is 'Super Sunday' - de dag van de Super Bowl en een nationale feestdag in de Verenigde Staten waarvoor zelfs president George W. Bush zijn werkzaamheden zal staken - op de laatste zondag van januari. Omdat de NFL na de terroristische aanslagen op 11 september vorig jaar op het World Trade Centre, de competitie voor een weekeinde stillegde, schoof ook de Super Bowl een week op. De winnaars van de NFC en AFC treffen elkaar nu op zondag 3 februari in de Superdome in New Orleans. En het is niet ondenkbaar dat Amsterdam Admirals daar indirect weer een belangrijke rol gaat spelen.

NFL: AFC, halve finales: Pittsburgh - Baltimore 27-10. NFC, halve finales: St Louis - Green Bay 45-17.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 22 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.