De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 22 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Anton Geesink weer hoofd-gedelegeerde
   
 

UTRECHT - Anton Geesink vervult bij de Olympische Spelen van Salt Lake City opnieuw de functie van hoofd-gedelegeerde. Dagelijks zullen een zestigtal IOC-leden bij de Nederlander verslag doen van al de belangrijke gebeurtenissen in de stad. De oud-judoka rapporteert zelf rechtstreeks aan voorzitter Jaques Rogge en het organisatie-comité.

IOC-voorzitter Rogge stelde Geesink deze week persoonlijk op de hoogte van zijn hernieuwde benoeming. Sinds 1992 heeft Nederlands langst zittend bestuurslid deze rol in 's werelds voornaamste sportcollege. Geesink zei bijzonder "verguld" te zijn. "Ik beschouw dit als een hart onder de riem. Kennelijk weet de voorzitter mijn activiteiten op waarde te schatten."

Geesink krijgt een eigen kantoor in de Amerikaanse plaats. Die betrekt hij met zijn staf op 30 januari. "Van daaruit zullen we alles coördineren", zegt de bestuurder. "We krijgen de verslagen binnen van de wedstrijden, de medische controles, de persconferenties, van alles. Dreigt er iets serieus mis te gaan, dan stel ik me onmiddellijk in verbinding met de voorzitter. Over de rest rapporteer ik in een later stadium."

De Zweedse ijshockeyer Matthias Ohlund mag ondanks een positieve reactie bij een dopingcontrole toch deelnemen aan het olympisch toernooi. De Zweed werd op 11 december betrapt op acetatzolamide, een maskeringsmiddel voor spierversterkers. Ohlund, verdediger bij NHL-club Vancouver Canucks, verklaarde onschuldig te zijn. De Zweedse bond voerde aan dat de speler het middel was toegediend tijdens een oogoperatie die hij in de week voor de controle onderging. De internationale ijshockeyfederatie ging gisteren in Zürich akkoord met die uitleg en gaf Ohlund een waarschuwing.

Na de succesvolle 62e editie van de Hahnenkammrennen, die afgelopen weekeinde zo'n 90.000 bezoekers naar Kitzbühel trok, is men er in het Oostenrijkse Alpenstadje van overtuigd, dat ook het binnenhalen van de Olympische Winterspelen een haalbare kaart moet zijn. Samen met Salzburg heeft Kitzbühel zich kandidaat gesteld voor de organisatie van de Winterspelen in 2010.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 22 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.