De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 22 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  FC Den Bosch blijft alert
   
 

DEN BOSCH - Hoe vertekenend kan een ranglijst zijn. Op het eerste oog staat FC Den Bosch er halverwege de competitie florissant voor. Met een tiende plaats blijft de ploeg van trainer Wiljan Vloet immers ver verwijderd van de degradatiezone, waarin FC Den Bosch volgens velen dit seizoen onherroepelijk terecht zou komen. Tegelijkertijd is het gat met nummer zeventien De Graafschap niet groter dan vier punten. Aan de vooravond van de tweede seizoenshelft is FC Den Bosch zich dan ook terdege bewust van de kwetsbare positie waarin het zich bevindt.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 20kb)
FC Den Bosch staat momenteel op een tiende plaats. (Foto: ANP)
"Zelden staan de ploegen in het onderste gedeelte van de ranglijst halverwege de competitie zo dicht bij elkaar", stelt trainer Vloet. "En dat is jammer, want wij gingen er aanvankelijk van uit dat we 34 punten nodig zouden hebben voor lijfsbehoud. Nu zijn dat er waarschijnlijk vier of vijf meer."

Het hele seizoen al voetbalt FC Den Bosch met de rekenmachine onder handbereik. Tot op heden zijn de doelstellingen van Vloet gehaald. "Dat is perfect, maar we moeten niet vergeten dat we nog helemaal niets hebben. Binnen twee weken kan de situatie weer radicaal anders zijn", aldus Vloet, die na zijn eerder dit seizoen opgelopen beenbreuk tijdens het trainingskamp in Turkije te kampen kreeg met trombose.

Het competitieprogramma biedt niettemin mogelijkheden, ook al treft FC Den Bosch zondag in het eigen stadion als eerste Ajax. "In de eerste vijf wedstrijden treffen we de directe concurrenten Sparta en FC Groningen in thuiswedstrijden. Stiekem hoop ik erop dat we uit die vijf duels negen punten kunnen pakken. Als dat lukt, blijft het rustig rondom de club en dat is altijd belangrijk", beseft Vloet.

De club, die nog altijd herstellende is van de bijnadoodervaring van vorig seizoen, begint gehavend aan de tweede helft van de competitie. "Door de blessures van Patrick Peelen en Bilin Maximiano zijn we onze hele linkerkant kwijt. Dat moeten we als groep proberen op te vangen", betoogt aanvoerder Fred van der Hoorn.

Met name het wegvallen van Peelen - die in afwachting is van een operatie die hem van zijn liesklachten af moet helpen - valt FC Den Bosch zwaar. Peelen is immers de enige linksback in de Bossche selectie en een vervanger is moeilijk te strikken. Al meer dan een half jaar is technisch manager Arnold Scholten op zoek naar een geschikte en betaalbare linksback. Afgelopen week nog zag het weinig kapitaalkrachtige FC Den Bosch de overgang van MVV-linksback Thomas Caers, die voor het Belgische Sint-Truiden koos, mislukken.

De beperkte financiële mogelijkheden zijn de afgelopen week ook middenvelder Jan Michels duidelijk geworden. "Mijn contract loopt af en nu heeft de club mij een verminderde aanbieding gedaan. Dat is teleurstellend, want de trainer is hartstikke tevreden over me en ik ben toch een van de dragende spelers. Ik ben 31 en ga er een beetje van uit dat dit mijn laatste contract wordt. Maar op deze aanbieding kan ik niet ingaan."

Voor de 38-jarige Van der Hoorn spelen weer heel andere motieven een rol. Als het aan trainer Vloet ligt, gaat de routinier nog een jaar door. Van der Hoorn zelf heeft echter nog wat bedenktijd nodig. "Ik voel me hartstikke fit en sinds de voorbereiding heb ik geen minuut meer gemist. Voetbal is nog altijd mijn lust en mijn leven. Op het trainingskamp heb ik een goed gesprek gehad met ADO-trainer Rinus Israel, die pas op zijn veerstigste is gestopt. Maar pas op, ik zeg niet dat ik nog een jaar doorga. De komende weken pas neem ik mijn beslissing."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 22 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.