De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 22 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Is het geen schatje?
   
 

AMSTERDAM - Wat een schatje! Dat is het eerste reactie op de baby en jeugdfoto's van Máxima die gisteren zijn vrijgeven.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 10kb)

De foto's tonen de aanstaande vrouw van prins Willem-Alexander vanaf haar geboorte in mei 1971 tot 1994. In een oogopslag zie je de toekomstig prinses opgroeien van baby naar knappe tiener.

Een aantal van de foto's is ook de bekijken op de speciale huwelijkswebsite: www.koninklijkhuis.nl.

Daar wordt de biografie van Máxima in stapjes opgebouwd tot de lengte die een prinses toekomt.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x512, 34kb)
In 1974 met haar moeder Maria en haar jongere broertje Martin.
Het paar maakt zich vandaag op voor het digitale hoofdstuk van de bruidsdagen. Tussen half zeven en half acht zitten de prins en zijn verloofde achter de computer voor een chat met honderd rijksgenoten.

Hoewel haar vader en moeder niet aanwezig zullen zijn, komen er voor het huwelijk op 2 februari tientallen Argentijnen over naar Nederland.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 12kb)
Als 6-jarige
De belangrijkste Argentijn, de huidige president Eduardo Duhalde, zal niet aanwezig zijn, meldt een officiële regeringswoordvoerder in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Duhalde, de vijfde president Argentinië in twee maanden tijd, heeft het te druk met het bezweren van de economische crisis in het land.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 16kb)

Zijn voorganger Fernando de la Rua, die een bemiddelende rol heeft gespeeld in de totstandkoming van het huwelijk en een goede kennis van de familie Zorreguieta is, komt ook niet. Hij trekt zich het economisch failliet van zijn land persoonlijk zo aan, dat hij mentaal van de kaart is en niet kan reizen.

De ambassadeurs van onze oud-koloniën Indonesië en Suriname zijn niet voor de kerkelijke trouwplechtigheid van prins Willem-Alexander en Máxima uitgenodigd.

Dit is omdat Het Huwelijk in de ogen van het bruidspaar uitdrukkelijk geen politieke, maar bovenal een familie-aangelegenheid is.

De Koningin heeft voor de trouwplechtigheid dan ook een select aantal gasten uitgenodigd. Daarbij is besloten de officiële buitenlandse vertegenwoordiging van het Corps Diplomatique te beperken tot de ambassadeurs van onze bevriende naaste buurlanden, partners en bondgenoten: dit zijn de EU- en NAVO-landen. Een protocolair-deskundige zegt over het buiten de boot vallen van Indonesië en Suriname: "Je moet ergens een grens trekken."

Alleen de langst in ons land verblijvende ambassadeur, de zogenoemde deken van het Corps, thans afkomstig uit Kroatië, en de ambassadeur van Argentinië zijn aan dit lijstje toegevoegd.

Samen met hun partners is het aantal diplomaten in de Nieuwe Kerk op zaterdag 2 februari daarmee van zo'n 160 naar rond 40 teruggebracht. "Bij ongeveer 1800 genodigden die in de kerk kunnen, maakt dit een groot verschil."

Tenzij er sprake is van een bijzondere relatie, werd ervan afgezien niet-koninklijke staatshoofden, zoals bijvoorbeeld president Chirac van Frankrijk, uit te nodigen. "Dit is geen gebruik en het zou leiden tot enorm afleidende activiteiten als overleg, gesprekken en beveiliging."

Het hele ambassadeurskorps met partners is wél uitgenodigd voor het concert door het Concertgebouworkest dat op de 1e februari in aanwezigheid van het bruidspaar wordt gegeven.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 22 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.